USR-PLUS vrea să pună Timișul pe harta locurilor preferate de vacanță. Strategia identificată

Crearea unui brand turistic, dezvoltarea infrastructurii de transport și promovarea coerentă a obiectivelor. Aceștia sunt pașii care, în opinia USR-PLUS, trebuie urmați pentru ca județul să devină mai atractiv și mai vizitat de iubitorii de călătorii. 

USR-PLUS și-a prezentat viziunea cu privire la promovarea turismului în județul Timiș. Potrivit acesteia, turismul poate fi dezvoltat doar prin colaborarea mai multor entități, precum ONG-uri de profil, Ministerul Turismului, Consiliul Județean, CCIA, administrația locală și sectorul privat.

„Multe locuri din Timiș sunt uitate, abandonate, în ruină. (…) Lucrez în domeniu și văd zi de zi cum alte județe pot, cum alte județe sunt mult mai vizibile din punct de vedere turistic și îmi doresc să aducem Timișul pe harta locurilor unde lumea vrea să își petreacă vacanțele. Nici măcar timișorenii nu își doresc cu adevărat județul”, a spus Laura Boldovici, candidat USR-PLUS la o funcție de consilier județean.

Boldovici a prezentat direcțiile USR-PLUS care i-ar face pe turiști să aleagă Timișul mai mult decât au făcut-o până acum. „Am identificat 5 direcții: turismul de tranzit – județul Timiș să fie poarta de intrare în țară înspre zonele turistice din Caraș sau Hunedoara -, turismul rural și ecologic, turismul de proximitate, turismul cultural și turismul balneoclimateric și de recuperare. Aceste direcții au nevoie de promovare și de un brand turistic de județ, lucruri inexistente la momentul de față. Timișul are nevoie de o strategie de turism coerentă și care să valorifice potențialul turistic al județului. Noi credem că este timpul să renunțăm la neputință. Am tot auzit scuze de 30 de ani și dacă nu alegem cum trebuie le vom auzi în continuare. Este momentul să spunem stop. Scuzele sunt la îndemână, să pasezi vina în cârca altcuiva este foarte ușor, a spus Boldovici.

Potrivit candidatului USR-PLUS la șefia CJ Timiș, partidul are candidați în 86 de localități din județ. „USR-PLUS Timiș are cele mai multe candidaturi la nivel național. Va fi prima dată când noi vom intra în administrația județeană. Din 27 septembrie, USR-PLUS va schimba modul în care se face administrație locală și județeană”, a precizat Cristian Moș.