Ikea a început lucrările la primul magazin realizat în afara Bucureștiului, lângă Timișoara

ikea fritz
1000x100 (4)

Ikea deschide primul magazin din afara Bucureștiului în județul Timiș. Joi au început lucrările la spațiul comercial care va fi realizat lângă Timișoara, în comuna Dumbrăvița. Investiția ar urma să fie finalizată până la sfârșitul anului viitor.

O investiție importantă se realizează lângă Timișoara, în comuna Dumbrăvița. Joi au început lucrările la primul magazin Ikea realizat în afara Bucureștiului. Prima lopată la fundația acestei construcții a fost dată de către primarii din Timișoara și Dumbrăvița, precum și managerul Ikea Timișoara.

Timișoara este primul oraș din țară, după București, care va găzdui, la granița cu comuna periurbană Dumbrăvița, un magazin Ikea. Azi (n.r. joi) am dat prima lopată la fundația acestei construcții, împreună cu Horia Bugarin, primarul Dumbrăviței și cu managerul IKEA Timișoara, Nicoletta Muscinelli. E un semnal puternic de optimism și încredere pe care investitorii îl au în viitorul orașului nostru – orașul cel mai dinamic din România. Magazinul de mobilă a presimțit o evoluție spectaculoasă: zilele acestea, Timișoara s-a clasat pe primul loc în topul orașelor mari din România care atrag cele mai importante investiții imobiliare din țară, cu proiecte în derulare de aproape un miliard de euro. Aproape 50% din banii din imobiliare care nu merg spre București, merg spre orașul nostru”, a declarat Dominic Fritz.

leader board 728 x 90 px

ikea fritz2

Potrivit primarului Timișoarei, noua investiție realizată la Dumbrăvița va aduce cel puțin 250 de noi locuri de muncă, în viitor, lucrările urmând a fi terminate până la finalul anului viitor.

Am discutat la începutul acestui an cu cei de la Ikea despre oportunitățile pe care le are Timișoara. Aceștia doresc să întărească lanțurile de servicii și logistică locală. Sunt sigur că noul magazin va servi ca o ancoră pentru un întreg ecosistem care se va dezvolta în jurul lui. Investiția care intră în șantier astăzi va aduce locuri de muncă în construcții și cel puțin 250 de joburi în viitor. Magazinul se va deschide undeva la finalul anului 2022. Sunt convins că azi am câștigat un partener în dezvoltarea Timișoarei de care vor profita toți cetățenii. Un lucru este clar: Timișoara este și va fi orașul cel mai dinamic din România”, a afirmat Dominic Fritz.