Iepurașul vine la copiii din Reșița și pe timp de criză

po 1000x100px (3)

Un car alegoric cu îndrăgitul iepuraș și alte zeci de personaje din lumea poveștilor va defila pe străzile municipiului de pe Bârzava.

Un strop de bucurie, speranță și încredere, asta își doresc să aducă în sufletele micuților, actorii teatrului DA, în parteneriat cu primăria municipiului Reșița și sprijiniți de voluntarii Asociației „Nevo Parudimos”.

Săptămâna viitoare toți copiii sunt invitați să iasă la geamuri și să îl salute pe iepuraș și prietenii acestuia. „Din dăruire și respect pentru sufletele nevinovate am gândit spectacolul stradal al cărui mesaj este simplu: «Totul va fi bine»”, a declarat Dan Mirea, directorul teatrului DA.

„Inspirat fiind de un spectacol asemănător ce s-a desfășurat la Zürich, în Elveția, am gândit să îl pun în «scenă» și la Reșița. Înțeleg perfect cât de greu trebuie să le fie copiilor să stea numai în case, mai ales că nici târgul de Paște nu va mai avea loc și tocmai de aceea, chiar dacă suntem departe fizic de ei, le suntem alături sufletește mai mult ca niciodată”, completează directorul.

Toate personajele prezente în alai vor purta măști și mănuși de protecție, de asemenea frumos colorate, pentru a păstra siguranța și pentru a fi puterea exemplului, dar, toate acestea se vor întâmpla în acompania muzicii și a bunei dispoziții. Personajele vor cânta, le vor face cu mâna copiilor și vor înălța baloane colorate, pe fiecare stradă și bulevard, ca semn al speranței și pentru părinți dar și pentru cei mici, care sunt rugați să iasă la geamuri cu eșarfe colorate și mesaje pozitive.

Evenimentul este programat să se desfășoare, joi, 16 aprilie, între orele 16 și 19.

03 britannia 1000 x 100 gif