„Idila” lui Ghiorghioni cu Obrejan bagă în faliment Consiliul Județean!

Relația apropiată dintre fostul vicepreședinte al CJ și omul de afaceri Axente Obrejan aduce grave daune celei mai importante instituții din Caraș-Severin. Asta, întrucât complicata poveste a Aeroportului Caransebeș s-ar putea încheia în instanță, cu despăgubiri plătite din banii cărășenilor.

Deși decizia de a preda în concesiune unul dintre cele mai importante obiective ale județului, Aeroportul Caransebeș, s-a luat în plen, aleșii din actualul mandat se tem să voteze în plen rezilierea contractului. Acest lucru se întâmplă în ciuda faptului că executivul încearcă de câteva luni bune să explice că instituția nu are altă variantă. Deși nu este costisitor din punct de vedere financiar, faptul că la Caransebeș n-a demarat niciun fel de activitate aeroportuară e semn rău și asta poate aduce grave prejudicii de imagine instituției care gestionează bunurile județului Caraș-Severin. În plus, executivul mai susține că iese în pierdere și din cauza faptului că ar exista restanțe la plata redevenței.

În plus, la înfățișarea din instanță, chiar și procurorii anticorupție au adresat întrebări pe tema modului în care Aeroportul din Caransebeș a ajuns în administrarea omului de afaceri Axente Obrejan, a cărui relație de prietenie cu fostul vicepreședinte corupt al forului, Ionesie Ghiorghioni, nu mai este un secret pentru nimeni. Cert este că la ultima ședință de Consiliu Județean, pe ordinea de zi a ședinței s-a aflat și un proiect de hotărâre care s-a referit la rezilierea contractului, dar aleșii PSD au declarat că preferă să se abțină de la vot.

Noi o să ne abţinem la vot. Nu vom vota, urmând ca justiţia, şi eu sunt sigur, justiţia va găsi soluţia corectă în acest litigiu, care am observat că se amplifică. De la o şedinţă la alta, tot avem probleme. Asta am vrut să vă spun, că grupul nostru se abţine”, a declarat consilierul Ion Spânu, liderul aleșilor social-democrați.

În replică, vicepreședintele Ilie Iova a explicat că o decizie trebuie luată în acest sens. „În legătură cu acest contract, am spus că nu există decât două soluţii: sau rezilierea pe cale amiabilă, bineînţeles că în situaţia asta dânşii vor solicita achitarea unor sume, care nu intră în discuţie, pentru că nu ni le putem asuma, sau continuarea acestui demers şi procesul să fie finalizat şi instanţa, care sunt convins că va decide ceea ce este drept, să se pronunţe şi în momentul acela vedem cine a avut dreptate. Deci, în ideea asta am venit cu această hotărâre”, a precizat Iova.

Spânu a revenit cu precizările în numele grupului său, spunând că în joc este vorba despre foarte mulți bani, omul de afaceri Axente Obrejan invocând faptul că ar fi investit în obiectiv câteva milioane de dolari în perioada în care s-a ocupat de administrarea aeroportului.

Deși sunt multe semne de întrebare vizavi de proveniența banilor, pentru că așa cum Express de Banat a mai scris, sume fabuloase s-au atras ilegal din fondurile APIA, legal și contractual, până când se clarifică în instanță astfel de aspecte, Consiliul Județean ar putea fi obligat să plătească banii respectivi din buzunarele cărășenilor.

Asta este şi problema noastră. Deci, este vorba despre bani foarte mulţi. Aceşti bani, odată şi-odată , într-un an, doi, trei… zece, trebuie puşi de cineva. Şi n-am vrea… Noi ne-am consultat, grupul nostru, n-am vrea să plătim noi această sumă. Luăm nişte decizii în necunoştinţă de cauză. Vă spun sincer că această plângere prealabilă acuma ne-a fost pusă pe masă”, a subliniat Ioan Spânu.

Întrucât proiectul de hotărâre avea nevoie de două treimi dintre voturile consilierilor, în cele din urmă s-a decis amânarea deciziei pentru o ședință ulterioară.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/