Icoana Făcătoare de Minuni de pe Muntele Athos ajunge la Moldova Nouă!

Cu ocazia sărbătorii creștine de Sfânta Maria, autoritățile locale din Clisura Dunării pregătesc o surpriză care, cu siguranță, va fi apreciată de creștinii din zonă.

Biserica ,,Adormirea Maicii Domnului” din Moldova Nouă va avea onoarea să primească în patrimoniul său o icoană adusă tocmai de pe muntele sfânt, Athos. Lucrarea religioasă va fi pictată după o icoană făcătoare de minuni, aflată pe munte, și va fi adusă special în Moldova Nouă pentru  credință și speranță credincioșilor din Clisură.

Delegația care a plecat vineri seară din Moldova Nouă este formată din mai mulți preoți, primarul orașului, Matei Lupu, dar și din doi oameni de afaceri, care alături de primar au contribuit financiar pentru a le aduce icoana localnicilor. De precizat că aceasta nu este cumpărată din bani publici, ci va fi donată comunității locale.

,,Cred că este o inițiativă bună, care îi va bucura pe toți localnicii din Clisura Dunării. Sperăm ca deplasarea noastră să fie într-un ceas bun”, a spus Matei Lupu, șeful administrației locale din capitala Clisurii Dunării, pentru www.expressdebanat.ro.

Pe data de 14 august va ajunge în oraș, iar locul în care va fi expusă icoana va fi sfințit de PSS Lucian, Episcop de Caransebeș.

FOTO: ortodoxia.md

Comments

  1. svd says:

    Sa va duceți dracu ca sunteti niste ratați proști