Caritate pentru sănătate. Copiii din Anina sunt trataţi gratuit de medici din Italia

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Medicii stomatologi din caravana ,,Overland for Smile – Zâmbet de copil” au poposit vara asta la Anina, în cadrul unui program de asistenţă stomatologică gratuită pentru copiii din mediul social defavorizat. Este o acţiune iniţiată de o altă organizaţie italiană cu numeroase activităţi în oraşul cărăşean Anina, Il Giocatollo, împreună cu asociaţia ,,Overland for smile” şi Primăria Anina. Echipa formată de medici dentişti, asistenţi şi tehnicieni dentari, coordonată de directorul clinic al asociaţiei, Roberto Cristofanini, îşi amplasează caravana frumos colorată mai peste tot în oraş şi zi de zi primeşte micuţii pacienţi într-un cadru plăcut în care tratamentul şi joaca se împletesc pentru a alunga teama copiilor de medicul stomatolog.

,,Copiii cântă, dansează împreună cu medicii, confecţionează fel de fel de obiecte, pictează“, a explicat pentru expressdebanat.ro purtătorul de cuvânt al Primăriei Anina, Marian Meşinschi. Acesta a mai precizat că orice copil din oraş, nu doar cei din mediul social devaforizat, care are o problemă stomatologică este primit de medicii italieni, care şi-au propus să le redea zâmbetul şi să le insufle o anumită stare de bucurie.

Primăria Anina a sprijinit această acţiune caritativă care vine în sprijinul unei categorii aparte de copii, cu probleme sociale, instituţionalizaţi. ,,Având în vedere situaţia oraşului, sunt mulţi copii care au probleme de patologie dentară şi au necesitat intervenţia specialiştilor“, a adăugat Marian Meşinschi.

promovare banner maxagro Muzeul TM

Caravana ,,Overland for smile – Zâmbet de copil” a poposit în urmă cu o săptămână la Anina şi rămâne aici până vineri, 15 august. Peste 100 de copii au beneficiat deja de consultul medicilor stomatologi.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157646346587413″]

STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/