Ibrahimovici își anunță sosirea la LA Galaxy în stilul său caracteristic

Unul dintre cei mai iubiți fotbaliști ai Europei, Zlatan Ibrahimovici, a semnat în această lună un contract cu formația americană LA Galaxy.

Potrivit presei din străinătate, se pare că motivul pentru care Ibrahimovici a renunțat la contractul cu Manchester United ar fi dorința starului de a prinde din nou lotul echipei naționale a Suediei în vederea Campionatului Mondial din Rusia, ce se va desfășura în această vară, lucru destul de greu de realizat din postura mai mult de rezervă, pe care o avea sub comanda lui Jose Mourinho.

„După 33 de trofee câștigate în Europa alături de cele mai bune formații și cei mai buni fotbaliști din lume, am simțit nevoia unei schimbări. Vreau ca oamenii din Statele Unite să se bucure de jocul meu. Am ales Galaxy pentru asta”, declara vedeta, referitor la transferul în SUA.

În stilul său caracteristic, Ibrahimovici și-a anunțat sosirea în Orașul Îngerilor, cumpărând o întreagă pagină din publicația Los Angeles Times, în care a scris doar atât: „Dragă Los Angeles, cu plăcere” și a semnat chiar lângă logo-ul lui LA Galaxy. Noua echipă a lui Zlatan se află pe locul 7 în Major League Soccer, după primele trei meciuri din acest sezon, în care, conform agenției de pariuri online Unibet, favorita principală la titlu este cealaltă reprezentantă a orașului, Los Angeles FC (cotată cu 1.08).

Fiind mai puțin familiarizați cu fotbalul de peste ocean, trebuie totuși să precizăm că LA Galaxy este cel mai de succes club din istoria MLS, deținând recordul la număr de titluri câștigate, 5, în ciuda faptului că jocul lor nu a fost la fel de bun în ultimele sezoane. Mai mult decât atât, în sezonul trecut, Galaxy nu a reușit să ajungă în play-off, terminând în subsolul clasamentului după ce a obținut doar 8 victorii în cele 34 de partide disputate.

Transferul jucătorului în vârstă de 36 de ani în Major League Soccer a fost confirmat joia trecută de oficialii lui United, însă este greu de spus când îi vor vedea americanii în acțiune, deși unele ziare din America lasă să se înțeleagă că Ibra ar putea evolua pentru Galaxy chiar sâmbăta viitoare (31 martie), în partida contra lui Los Angeles FC.