„Iarna pe uliţă”, realitatea dintr-un sat cărăşean cu doar 60 de locuitori

Iarna… anotimpul așteptat cu sufletul la gură atât de cei mici, cât și de cei mari pentru tabloul feeric, unde cristalele fine de zăpadă, cernute din cer, îndeamnă la creație, la aventură, dar mai ales la săniuș. Chiar dacă mulți au impresia că bucuria unor astfel de peisaje de basm se poate regăsi doar în locuri arhicunoscute, din fericire, ea poate fi întâlnită și în locuri din țară mai puțin știute.

Stațiunile de munte atrag în fiecare an mii de turiști, gata să-și testeze schiurile și alte articole sportive de iarnă chiar dacă acest lucru presupune, o dată, un cost destul de mare pentru bugetul personal, iar pe de altă parte: drumuri aglomerate, îmbulzeală la telescaun și multe alte neplăceri. Cu toate acestea, există și locuri mai puțin cunoscute, care se pot compara cu vestitele stațiuni, toate acestea fără prea multe bătăi de cap. Un astfel de loc se regăsește în comuna Berzasca, mai exact satul Bigăr, localitate care astăzi numără doar 60 de locuitori.

Weekend de weekend, iubitori ai sezonului rece din Clisura Dunării sunt privilegiați să cunoască existența unui astfel de loc, din cauza lipsei de mediatizare, și să se bucure de tot ceea ce natura îi poate oferi omului: de la copaci îmbrăcați în beteală albă strălucitoare la spații imense acoperite cu zăpadă, unde sporturile de iarnă pot fi practicate în voie și în același timp unde ai ocazia din când în când să admiri apariția regală a unui cerb carpatin.

Despre satul Bigăr

Bigăr este un sat de cehi aparținător comunei Berzasca, înființat în anii 1826-1827, situat la extremitatea sudică a județului Caraș-Severin, într-o zonă izolată din Munții Almăjului, la granița cu județul Mehedinți. Singura legătură rutieră cu satul Bigăr este drumul comunal de la Cozla, unde se leagă drumul național DN 57 Moldova Nouă-Orșova.

publicitate ziar expresb 1000x100 pizzeria Dimitrios 1000x100

Datorită implicării autorităților locale, astăzi iubitorii de natură pot opta să viziteze satul în orice anotimp fără niciun impediment, localitatea bucurându-se de toate utilitățile (apă, canal, electricitate, drumuri asfaltate). Deși, poate, pentru unii, peisajele feerice de aici rămân încă învăluite în mister, totuși oamenii de afaceri din zona de vest a țării nu contenesc vizavi de ideea de a-și construi o casă/pensiune cu scopul de a avea un loc în care să se poată relaxa atunci când rutina urbană pare să-i acapareze.

 

 

untitled design set 970x90 px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/