Iarnă mai ușoară pentru văduvele de război din Anina! Ce sprijin le acordă Primăria?

Aleșii locali din Anina continuă să-și excite datoria față de văduvele veteranilor de război de pe raza orașului. Peste 4.000 de lei vor fi alocați din bugetul local pentru a acoperi cuantumul celor patru metri cubi de lemn de foc cuvenit fiecăreia dintre soțiile participanților la ultima conflagrație mondială. Decizia a fost luată în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local de la sfârșitul lunii iulie.

„Aceste sume care să acopere achiziționarea celor 4 mc de lemn de foc de către fiecare din văduvele veteranilor de război se alocă în fiecare an pentru că este un drept dobândit al lor. Pe raza orașului avem patru persoane care vor beneficia de acest sprijin. Întrucât noi, administrația publică locală, nu avem posibilitatea să le dăm fizic acești patru metri cubi de lemn de foc deoarece nu putem face documentele necesare privind proveniența mărfii, a transportului, atunci am hotărât să acoperim valoarea lemnului, undeva la peste 1.000 de lei/persoană, având ca referință cât costă un metru cub de lemn de la Ocolul Silvic.”, a explicat primarul oraşului Anina, Gheorghe Românu.

Cele patru persoane care vor beneficia de această facilitate își vor putea ridica sumele cuvenite cu ajutorul unui act de identitate, urmând să își achiziționeze lemnul de foc pentru zilele geroase de iarnă.

Sursa foto principal: digifm.ro