Iarna își arată colții! Banatul, sub COD PORTOCALIU de ninsori abundente și viscol!

promovare online Timisoara Casa Auto

După o perioadă în care vremea nu dădea semne prea clare că ar urma să ne confruntăm cu ninsori abundente, o avertizare din partea meteorologilor vine să dea peste cap orice previziune. Weekendul ce urmează va fi unul sub semnul zăpezii și al viscolului, în special în județele Caraș-Severin și Timiș.

Meteorologii au emis, în urmă cu puțin timp, o avertizare de cod portocaliu care va intra în vigoare sâmbătă dimineață, la ora 6. Se anunță ninsori abundente și chiar viscol. Codul va rămâne valabil cel puțin până duminică, la ora 12. „În intervalul menționat, în județele Timiș și Caraș-Severin, precum și în zona de munte a județelor Hunedoara, Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița și Prahova va ninge abundent, se vor cumula peste 60-70 l/mp, iar stratul de zăpadă nou depus va fi semnificativ. În zona montană înaltă va fi viscol, iar rafalele vor depăși 70 km/h”, anunță ANM.

Peste 10 județe sunt vizate de un cod portocaliu până duminică, la ora 18. „În Banat, cea mai mare parte a Crișanei, vestul și sudul Transilvaniei, vestul și nordul Olteniei, jumătatea de nord a Munteniei, precum și în zona Carpaților Meridionali, Occidentali și de Curbură vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare și se va depune strat consistent de zăpadă. Local se vor cumula 25-30 l/mp și izolat 40-50 l/mp. Vântul va avea intensificări la munte, cu rafale de peste 60 km/h, dar și în regiunile sudice și sud-vestice, cu viteze, în general, de 45-50 km/h”.

promovare banner maxagro

publicitate tmc 640