Iarna e aici! Meteorologii anunță ninsori abundente și vânt puternic!

Meteorologii au emis astăzi un cod galben pentru zonele submontane și un alt cod portocaliu de ninsori și vânt în zonele de munte. Atenționările vizează și județul Caraș-Severin.

Codul galben intră în vigoare astăzi, la ora 20.00 și rămâne valabil până mâine, la ora 16.00. În intervalul menționat, în zona montană și submontană va ninge, se va depune strat de zăpadă, iar vântul va avea intensificări cu viteze cuprinse în general între 55 și 65 km/h. La altitudini de peste 1.700 m, rafalele vor depăși 85-95 km/h, viscolind ninsoarea.

Avertizarea cod portocaliu este valabilă de astăzi, de la ora 23.00, până miercuri, la ora 11.00. În acest interval, în nordul Carpaților Orientali, local în Carpații Occidentali și în vestul Carpaților Meridionali va ninge abundent, se va depune strat consistent de zăpadă, iar la altitudini de peste 1.500 m, rafalele vor depăși 75-85 km/h și va fi viscol. Avertizarea vizează zonele de munte din județele Satu Mare, Maramureș, Bistrița-Năsăud, Suceava, Mureș, Caraș-Severin, Bihor, Cluj și Sălaj.