Iar vine iarna pe nepregătite? Primăria Lugoj nu are asigurate stocurile de material antiderapant și nici contract cu o firmă care să facă deszăpezirea

Municipalitatea lugojeană are probleme cu stocurile de material antiderapant pentru sezonul rece, după ce vechea administrația nu a făcut niciun fel de achiziție.

Primăria Lugoj trebuie să completeze rapid stocurile de material antiderapant pentru sezonul de iarnă. În prezent, pentru intervenția în caz de deszăpezire există doar un stoc de sare, din anii trecuți. Pentru a acționa eficient pe străzi mai este nevoie de nisip și clorură de magneziu.

Banii pentru completarea stocurilor sunt prevăzuți în buget, însă trebuie făcute achizițiile, care de obicei erau programate la începutul lunii octombrie. Anul trecut, în bugetul local, suma prevăzută pentru asigurarea stocurilor necesare a fost de 400.000 de lei, din care s-au folosit 200.000 lei.

leader board 728 x 90 px

Pe de altă parte, Claudiu Buciu, primarul ales al Lugojului, acuză faptul că vechea administrație a lăsat orașul total nepregătit pentru iarnă. Acuzațiile sunt susținute de faptul că în acest moment Primăria Lugoj nu deține niciun utilaj pentru deszăpezire, nu are rezerve de material antiderapant pentru iarnă și nici nu a demarat o licitație pentru a-și asigura serviciile unei firme specializate.

Claudiu Buciu dă însă asigurări că operațiunile de deszăpezire vor fi efectuate conform necesităților, chiar dacă municipalitatea va lucra sub presiunea timpului.