Liceu închis de coronavirus! O școală din Lugoj a trecut exclusiv pe învățământ online, după trei cazuri depistate

Liceul „Coriolan Brediceanu” din Lugoj a intrat din această săptămână în scenariul roșu, după ce în cadrul școlii au fost depistate trei cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus.

Cele trei eleve depistate pozitiv sunt din clasa a XI-a (două) și una din a XII-a, însă, conform conducerii unității școlare, niciuna dintre acestea nu a fost prezentă fizic la cursuri.

Cu toate acestea, conducerea liceului a convocat Consiliul de Administrație și a decis suspendarea tuturor activităților și desfășurarea lor în sistemul online.

leader board 728 x 90 px

„Au fost depistate pozitiv cu COVID-19 două eleve din clasa a unsprezecea (clase diferite) și o elevă din clasa a douăsprezecea. Chiar dacă elevele au participat online la cursuri săptămâna trecută, Consiliul de Administrație al liceului, întrunit sâmbătă, 17 octombrie, a hotărât, conform legislației în vigoare, ca toate activitățile să se desfășoare online în săptămânile 19 – 23 octombrie și 26 – 30 octombrie, când este săptămâna cu Școala altfel. Sperăm ca după aceste două săptămâni să ne putem relua activitatea în incinta liceului”, a comunicat profesorul Aurelian Sima, directorul liceului.

Hotărârea Consiliului de Administrație a fost trimisă și Inspectoratului Școlar al Județului Timiș pentru validare.