O nouă rundă de licitații! Municipiul Lugoj încă mai speră la autobuzele electrice destinate transportului public urban de călători

picnic iulius1000x100

Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administrației a reluat licitația pentru cele 81 de autobuze electrice destinate transportului public urban de călători, dintre care nouă vor ajunge la Lugoj. Conform proiectului, Lugojul va beneficia de nouă autobuze electrice, trei stații de încărcare rapidă și nouă stații de încărcare lentă, care vor fi achiziționate cu fonduri europene asigurate prin Programul Operațional Regional.

Autobuzele electrice vor avea o capacitate de transport de minimum 24 de persoane pe scaune și minimum 26 de călători transportați în picioare. Ordinul de finanțare a proiectului a fost semnat pe 23 octombrie 2019, de viceprim-ministrul Vasile-Daniel Suciu, ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, iar investiția va fi implementată de minister, în calitate de lider de parteneriat și municipiul Lugoj, în calitate de partener.

Anul acest a mai fost lansată o licitație, anulată după ce singurul participant, asocierea turco-germană Bozankaya Otomotiv – Sileo GmbH, a fost descalificat în etapa evaluării tehnice.

leader board 728 x 90 px

În total, pentru cumpărarea celor 81 de mijloace de transport în comun „prietenoase cu mediul” Ministerul Dezvoltării a alocat peste 183 de milioane de lei, licitația fiind împărțită în șapte loturi. Astfel, pe lângă municipiul Brăila, alte 10 autobuze vor ajunge în Alexandria, 21 – în Constanța, 3 – în Drobeta Turnu Severin, 20 – în Focșani, 9 – în Lugoj şi 7 – în Slobozia. Termenul-limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 3 noiembrie 2020, ora 15.00, în SEAP.