Iar se sifonează bani?! Normele aberante îi obligă pe cărășeni să urle de durere în miez de noapte!

Lipsa unui serviciu de tratare a urgențelor stomatologice în Caraș-Severin a fost semnalată recent și de prefectul Cristian Gâfu. Medicii dentiști spun că ar face chiar și voluntariat, dar sunt alte interese la mijloc. 

Raul Siladi este unul dintre stomatologii reșițeni care rupe tăcerea odată cu readucerea în discuție a serviului de urgențe stomatologice. 

„Medicii dentiști vor să facă urgențe, mulți au și dotarea necesară, dar problema e reprezentată de niște norme aberante recomandate de Colegiul Medicilor Stomatologi din România (care și-a depășit atribuțiile) și de costul mare și dificultatea de a cumpara EPP (echipamente personale de protecție). Pot pacienții să plătească costurile suplimentare (aproximativ 4-500 RON în plus)? Sunt medici care ar lucra ca voluntari dacă li s-ar oferi EPP!”, a reacționat Siladi. 

Mai mult decât atât, acesta susține că propunerea de rezolvate a urgențelor în Reșița există de mult timp sub forma unui sistem de gărzi similar farmaciilor, efectuat de dentiști în propriile cabinete, „dar Colegiul Medicilor Stomatologi din Caraș-Severin are alte priorități probabil”. „30.000 de euro pentru un unit dentar?! Iar se sifonează bani?!”, se întreabă stomatologul Raul Siladi. 

 

foto: caon.ro