Nerespectarea prevederilor ordonanţelor militare, în topul sancţiunilor aplicate în Caraş-Severin

491 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 860.000 de lei, au fost aplicate de polițiștii cărășeni în doar 72 de ore, majoritatea amenzilor având la bază nerespectarea prevederilor ordonanțelor militare privind circulația pe drumurile publice.

Săptămâna trecută, în perioada 10-12 aprilie, peste 700 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin au acționat, împreună cu colegii de la Jandarmerie, Poliție Locală și M.A.P.N., pentru asigurarea unui climat optim de siguranță publică în județ și pentru verificarea respectării măsurilor dispuse prin ordonanțele militare.

Echipajele din teren au intervenit la 145 de evenimente, 90 dintre acestea fiind sesizate pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112. Totodată, au fost sesizate 44 de infracțiuni, dintre care 11 din oficiu.

În urma activităților desfășurate în teren, polițiștii au aplicat 491 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 860.000 de lei. Din numărul total al sancțiunilor, 337 dintre acestea, de peste 770.000 de lei, au fost aplicate persoanelor care nu au respectat prevederile ordonanțelor militare privind circulația pe drumurile publice.

De asemenea, pentru abaterile de la normele rutiere au fost reținute, în vederea suspendării, șase permise de conducere, în timp ce trei certificare de înmatriculare au fost retrase.

Pe raza județului Caraș-Severin, echipajele de poliție acționează permanent în sistem integrat, împreună cu celelalte structuri, pentru asigurarea unui climat optim de siguranță publică, prevenirea și limitarea răspândirii virusului COVID-19, dar și pentru a preveni și combate ilegalitățile de orice fel.

Exemple:

Vineri, 10 aprilie, între orele 13.00-15.00, peste 175 de efective de poliție, jandarmerie, poliție locală și armată, au fost angrenate în cadrul unor acțiuni de amploare pe raza întregului județ, pentru verificarea modului de respectare a prevederilor Ordonanțelor Militare.

În urma acestor acțiuni, timp de două ore, au fost verificate peste 530 de autovehicule și legitimate peste 840 de persoane. Astfel, ca urmare a neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 124 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 191.275 de lei, 73 dintre acestea fiind date pentru nerespectarea prevederilor ordonanțelor militare privind circulația pe drumurile publice.

De asemenea, au fost confiscați peste 17 metri cubi de material lemnos, în valoare de 8.588 de lei, care au fost transportați fără documentele prevăzute de legislația în vigoare, motiv pentru care au fost aplicate și trei sancțiuni contravenționale conform Legii nr. 171 din 2010 republicată.

Totodată, în cadrul acelorași acțiuni, polițiștii au întocmit două dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

sursa foto: turdanews.net.