Iapă: Un guvern interimar poate da rapid bani Timișoarei pentru deblocarea crizei de la Colterm

untitled design set 970x90 px

Fost secretar de stat la Ministerul Dezvoltării, Cătălin Iapă susține că la finalul anului trecut a alocat fonduri printr-o hotărâre de guvern inițiată de minister către orașele care au avut nevoie pentru încălzire. „Guvernul are mecanisme de a aloca fonduri, chiar dacă e interimar”, precizează fostul secretar de stat.

Alocarea de fonduri guvernamentale pentru Colterm este una din soluțiile rapide pentru a se da drumul căldurii și apei calde, spune Cătălin Iapă.

„La final de 2020, când am ocupat funcția de secretar de stat la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei și i-am ținut locul domnului ministru Ion Ștefan, m-am ocupat și am alocat fonduri, prin Hotărâre de Guvern inițiată de noi, către orașele care au avut nevoie pentru încălzire. Atunci s-au alocat 9 milioane de lei și către Timișoara, pe lângă alte 11 orașe. Guvernul are mecanisme de a aloca fonduri, chiar dacă e interimar. Exact aceeași situație a fost când s-a emis Hotărârea de Guvern 1098/2020, ca semnatari ai HG-ului suntem: domnul prim-ministru interimar Nicolae Ciucă, eu, ca secretar de stat în locul domnului ministru și domnul ministru al finanțelor Florin Cîțu.”, a scris Cătălin Iapă într-o postare pe Facebook, atașând și HG-ul la care face referire.

iapa

Cătălin Iapă susține că o hotărâre de acest gen se poate da rapid, până la sfârșitul săptămânii, dacă primăria cere oficial ajutor Executivului, prin intermediul prefecturii. Ar mai fi o condiție:

„La nivel politic să se discute cu domnul prim-ministru, cu domnul ministru al dezvoltării și cu domnul ministru al finanțelor – singurii miniștri de care ține această problemă – pentru a seta ca prioritară această solicitare în interiorul celor două ministere, având în vedere gravitatea situației. Dacă cele două condiții se îndeplinesc, se pot aloca rapid bani Timișoarei și situația, cel puțin pentru o perioadă scurtă de timp, poate reveni la normalitate.”, a concluzionat Iapă.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/