Iancu Simion Simi, despre orașul Oțelu Roșu de astăzi: „Arată bine datorită oamenilor disciplinați”

Fostul primar din Oțelu Roșu, care dorește să ocupe din nou scaunul de edil-șef, dezamăgit de actuala administrație, admite că singurele aspecte pozitive ale orașului sunt date de locuitorii care au dat dovadă de civilizație și disciplină.

Iancu Simion Simi, candidatul Partidului Mișcarea Populară la funcția de primar al orașului Oțelu Roșu, spune că este mulțumit de aspectul orașului, însă numai datorită oamenilor disciplinați, care au avut grijă ca localitatea să fie curată și îngrijită. „Orașul arată bine, mereu e curat pentru că majoritatea cetățenilor sunt nemți, oameni disciplinați și aceleași familii i-au disciplinat și pe ceilalți. Au creat cele de trebuință să fie frumos în oraș”.

Pe de altă parte, nemulțumirea principală a lui Iancu Simion Simi este legată de locurile de muncă disponibile în Oțelu Roșu. „Eu când am venit primar, am adus firma Mechel din Rusia care și-a desfășurat activitatea până în 2012. Au plecat și nu mai sunt locuri de muncă. Asta mă roade. Încerc, dacă mă ajută bunul Dumnezeu să câștig, să contactez înapoi conducerea uzinei din Oțelu Roșu să aducem investitori. Se pare că este o firmă poloneză care vrea să facă ceva. Nu am informații, dar sper să ajung la ele curând, în două săptămâni”, promite candidatul PMP.

Iancu Simion Simi vorbește și despre cele 3 bănci care au venit în Oțelu Roșu în timpul mandatului său: BCR, BRD și Banca Transilvani. „Două au fost desființate, iar în 26 luna aceasta am înțeles că și BRD pleacă. Nu o să mai avem bancomate, nu o să mai putem face plățile în oraș, din nou pentru investitori și firmele private va fi o problemă, trebuie să ne deplasăm la Caransebeș. Oamenii sunt dezamăgiți, nu cred că e cineva vinovat, dar cred că oamenii de la putere trebuiau să gândească pentru oraș frumos, elegant, cu oameni cu suflet. Nu trebuiau desființate băncile”.

Revenind la locurile de muncă, candidatul PMP spune că și forța de muncă este una slabă acum în oraș, din cauză că sute de oameni au ales să meargă la muncă în străinătate. „Ce să mai vorbim de puterea de cumpărare. Avem mulți plecați, peste 600-700 de femei și bărbați plecați pe dincolo care asigură traiul familiei în fiecare lună pentru familiile lor. Urât și jenant. Nu poți găsi acum un loc de muncă de la Caransebeș la Bucova. Sunt dezamăgit și încerc să fac ceva pentru oraș, măcar pentru oamenii necăjiți”, susține Iancu Simion Simi.

(E)