Iacob Chișărău s-a prezentat la plen

După înscenarea dării de mită de la Curtea de Apel Timișoara, consilierul județean Iacob Chișărău, a întârziat să mai apară la ședințele de consiliu, ca să stea departe de ochii presei. Deși s-a deranjat să participe la ședință, a refuzat să facă vreo declarație cu privire la situația sa.

Alesul județean Iacob Chișărău a participat la cea mai recentă ședință de consiliu județean, însă a refuzat să facă vreo declarație. „Nu comentez!”, a spus alesul, care după ce a intrat în clădirea palatului administrativ, s-a îndreptat în mare viteză spre locul său. Acesta s-a comportat firesc și a votat toate proiectele de hotărâre, pe care le-a studiat cu mare atenție, după care le-a aprobat.

Reamintim că procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timișoara au dispus Inspectoratului Județean de Poliție al județului Caraș-Severin, să îi instituie sechestru pe toate bunurile pe care acesta le deține. Potrivit unor surse apropiate PDL, venitul lunat al directorului de la SC Moldomin SA Moldova-Nouă se ridică la 15.000 de lei pe lună.

Expertize finalizate
Odată ce expertiza criminalistică este finalizată, procurorul de caz trebuie să o analizeze cu exactitate, ca să vadă rezultatul ei. Pe lângă aceasta, și cea medico-legală a fost terminată, astfel că ambele sunt depuse la dosar. Cu toate că se apropie un an de la producerea tragicului accident, în care trei tineri și-au pierdut viaţa, pentru că alesul județean și directorul Moldomin se grăbea să ajungă la cheful fiicei sale, anchetatorii nu pot estima un termen la care dosarul va ajunge pe rolul instanței de judecată.

„În această etapă, se analizează expertizele depuse la dosar. Este greu de lansat un termen la care dosarul ajunge pe masa judecătorilor”, a spus Camelia Miculescu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timișoara. În ceea ce îl privește pe avocatul familiilor victimelor, Vlad Hosu, acesta speră că un termen rezonabil pentru începerea procesului ar fi vara acestui an.

„Ținând cont de faptul că expertizele sunt gata, până în vară ar trebui să ajungem în instanță”, a subliniat avocatul, care a depistat câteva vicii de procedură la expertiza medico-legală, pe care, de altfel a și contestat-o. Prin documentul depus la dosar, apărarea lui Iacob Chișărău încearcă să demonstreze faptul că alesul a fost foarte grav bolnav înainte, în timpul și după producerea accidentului.

Trimis în judecată pentru dare de „mită”
În paralel, procurorii anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a vicepreședintelui Curții de Apel Timișoara, Cătălin Şerban, şi a celor care au legătură cu şpaga de 50.000 de euro dată pentru aranjarea unor procese legate de falimentul SC Moldomin Moldova Nouă.

În sarcina lui Iacob Chişărău, consilier județean de Caraș-Severin și director general al SC Moldomin Moldova Nouă, s-au reținut infracțiunile de complicitate la cumpărare de influență, complicitate la trafic de influență și asociere pentru săvârșirea de infracțiuni.

Comments

  1. Chung Norris says:

    Iacobini, scamatorul care a bagat 3 vieti in pamant cat ai zice hocus-pocus si care a devenit brusc porumbelul pacii, simbol al tupeului si miscarii in aer liber.