Cronica unor jafuri nerezolvate

O maşină a firmei C+C a fost jefuită ieri, în plină stradă, de către persoane neindentificate până la această oră. Jaful de aseară îngroaşă teancul dosarelor pentru tâlhărie cu autor necunoscut, practică devenită tot mai des întâlnită la Reşiţa.

Motocicliştii de la Raiffeisen

30 noiembrie 2009.  Doi bărbaţi îmbrăcaţi în costume de motociclişti, cu feţele acoperite intră în sucursala unei bănci din Reşiţa. După ce îi ameninţă pe angajaţi cu două pistoale, iau toţi banii care se aflau la vedere şi se fac nevăzuţi. Primele informaţii arată că atacatorii ar fi plecat cu motocicletele, poliţiştii instituie filtre la intrările şi ieşirile din judeţ pentru a-i prinde. La aproape trei ani de la incident, autorii sunt încă necunoscuţi.

Jefuiţi sub ameninţarea unei jucării

19 februarie 2010, seara. Sediul Bingo Metropolis din Reşiţa este jefuit de două persoane înarmate cu un cuţit şi un pistol, care ulterior se dovedeşte a fi de jucărie. Hoţii reuşesc să fugă cu 80.000 de lei, iar faptul că sediul nu beneficiază de pază şi nu este dotat cu camere de supraveghere le face misiunea mai grea poliţiştilor. Oamenii legii se bazează numai pe declaraţiile luate de la angajaţi şi martori, dar hoţii purtau cagulă şi sunt greu de identificat. Se bucură de libertate şi asăzi.

La Reşiţa, tâlharii se plimbă cu tramvaiul

21 octombrie 2010. O poştăriţa din Reşiţa trage o sperietură soră cu moartea. În timp ce împarte pensiile, femeia este atacată într-o scară de bloc de un individ, care o loveşte cu capul de cutiile poştale şi îi fură geanta. Totul se întâmplă în miezul zilei, într-un bloc de pe Bulevardul Republicii din Reşiţa.  Din surse neoficiale, după jaf, infractorul ia tramvaiul şi fuge cu geanta îm care se aflau aproximativ 20-30.000 de lei.

Jaf armat cu miros de înscenare

12 aprilie 2012. Aseară, în jurul orei 21.00, o persoană necunoscută îl ameninţă cu arma pe angajatul firmei  C+C, care se afla în maşina de serviciu. Tâlharul fuge cu punga în care se aflau încasările magazinelor, nu înainte de a trage un foc de armă în aer. Angajatul, în stare de şoc, nu poate să dea detalii despre fizionomia atacatorului. Poliţiştii organizează filtre în tot oraşul, dar nu exclud nici varianta unei înscenări.

S-au mai văzut şi tâlhari pedepsiţi

Tineri şi neliniştiţi, mulţi dintre ei recidivişti, dar mai puţin pricepuţi decât “colegii de breaslă”, poliţiştii cărăşeni au reuşit în unele cazuri să dea repede de urma tâlharilor care-şi fac de cap prin Reşiţa.

29 martie 2012. Francisc Cosmin Dobre, de 17 ani, împreună cu Bogdan Ioţa Bobocel, cu doi ani mai mare, decide să intre peste vânzătoarea magazinului Saray, seara, în jurul orei 21.45. Cu cagule pe faţă şi purtând mănuşi chirurgicale, dar şi ceva alcool la bord pentru curaj, cei doi îi aplică o serie de lovituri femeii şi fug cu prada: 1700 de lei, trei sticle de whisky şi mai multe pachete de ţigări. Dimineaţă se trezesc cu poliţiştii la uşa apartamentului de pe Valea Domanului, unde locuia unul dintre cei doi. Minorul este arestat preveniv pentru 19 zile, în timp ce colegul lui de spargeri, va rămâne în arest cel puţin o lună de zile.