A renunţat la primărie, a scăpat de puşcărie

Marius Mocanu a plecat din fotoliul de primar al comunei Văliug înainte ca magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie să pronunţe sentinţa definitivă şi irevocabilă în dosarul în care edilul-şef a fost judecat pentru fapte de corupţie, mai exact, pentru comiterea infracţiunii de trafic de influenţă.

 

Fapta comisă şi natura funcţiei pe care a deţinut-o în momentul în care a băgat o şpagă de 3.000 de euro în buzunar l-au făcut pe Marius Mocanu să petreacă o vreme în arest preventiv şi chiar să rişte o pedeapsă privativă de libertate de câţiva ani. Instanţa de fond de la Tribunalul Caraş-Severin l-a condamnat pe primarul Văliugului la trei ani şi trei luni de închisoare cu executare, taxând astfel atitudinea nesinceră a acestuia, care spera să nu-şi piardă scaunul.

A jucat cartea sincerităţii la Curtea de Apel Timişoara, a primit o pedeapsă cu suspendare şi s-a întors la Primărie până la pronunţarea unei soluţii definitive, Ministerul Public atacând cu recus sentinţa magistraţilor timişoreni. “Hotărârea pronunţată de Curtea de Apel Timişoara a fost confirmată şi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, lucru care nu poate decât să mă bucure având în vedere soluţia pozitivă a instanţei de apel. De altfel, soluţia Curţii de Apel Timişoara nu e una uşoară, perioada de încercare fiind una foarte mare, dar cu toate acestea, atât eu, cât şi fostul meu client, suntem mulţumiţi. E unul din cele mai complexe dosare pe care le-am avut”, a declarat avocatul Ionuţ Chilom.

Se reabilitează moral

Mocanu a renunţat de bunăvoie şi nu prea la Primărie. A ales să-şi prezinte demisia înaintea de pronunţarea sentinţei definitive, fiind conştient că acest lucru va cântări mult în luarea deciziei. “A renunţat în totalitate la viaţa politică, nedorind să mai aibă legătură cu acest mediu, drept dovadă fiind faptul că, din câte cunosc eu, a şi demisionat din funcţia de primar înainte cu ceva vreme de a rămâne definitivă hotărârea instanţei. Consider că acesta este un gest de onoare, viaţa sa fiind dedicată acum în totalitate familiei şi reabilitării morale în societate”, a mai spus Chilom.