Ia ce ai pe acasă și hai la Free Ocico! Schimb de bunuri în centrul Reșiței!

explo 1000x200

Un eveniment care are menirea de a apropia oamenii și de a-i îndemna la socializare va avea loc în această după-amiază în centrul Reșiței. Participanților li se recomandă să ia de acasă haine, jucării, cărți sau orice bunuri pe care nu le mai folosesc și să meargă cu ele la Free Ocico.

În această după-amiază, la ora 17.00, în centrul civic al Reșiței, la Time Cafe, începe Free Ocico. Cei care doresc să participe pot aduce cu ei haine, cărți și plante, obiecte casnice, jucării, încălțăminte sau orice obiecte care nu le mai sunt de folos, dar care încă sunt în stare bună și ar putea fi folosite.

Fiecare persoană va putea pleca acasă cu „piese” pe care alții le-au adus şi care li se potrivesc, iar hainele colectate vor fi donate. Organizatorii pregătesc și o tombolă la care vor participa toți cei care aduc obiecte de acasă.

Cei care iubesc lectura, cărțile pe hârtie, palpabile și cărora le place să discute despre cărți sunt invitați la schimbul de cărți din Reșița. „Cum facem schimb de cărți? Simplu: aduci cel puțin o carte pe care ești dispus să o împrumuți sau să o donezi cuiva. Vorbim despre cărțile aduse, despre alte cărți, despre librării, lansări și evenimente”, transmit organizatorii.

Activitatea de la Free Ocico este gândită atât ca eveniment de socializare pentru cetățenii din Reșița, dar mai ales ca activitate de conștientizare cu privire la situația celor cu mai puține oportunități, de încurajare a consumului responsabil şi dezbatere cu privire la consumism şi cantitatea de lucruri (inclusiv haine) pe care le folosim pentru scurt timp pentru a le arunca mai apoi doar pentru că nu mai sunt „la modă”.

banner 970 x 250