UPDATE 3 – VIDEO. Șantaj la șeful Poliției și control politic la Radio Reșița! Comitetul Executiv PSD Caraș-Severin, audiat la DIICOT!

Acțiunea DIICOT – DGA începută ieri continuă astăzi, cu audierea altor suspecți de constituire și aderare la un grup infracțional organizat care prin acțiuni de șantaj urmărea să instaleze în funcții de conducere în instituțiile județene persoane agreate de PSD. 

Sunt 16 suspecți până la această oră, printre ei numărându-se parlamentarii PSD de Caraș-Severin Luminița Jivan și Ionuț Chisăliță. Audierile de ieri nu s-au lăsat cu rețineri sau alte măsuri preventive. Pe lângă liderii social-democrați de la nivel de județ, astăzi vor veni la audieri și Codrin Ștefănescu sau Georgică Severin, directorul Societății Române de Radiodifuziune. Aceștia ar avea legătură cu încercarea de eliminare a managerului Laura Sgaverdea de la conducerea Radio Reșița și cu instalarea unor jurnaliști apropiați partidului. Laura Sgaverdea a anunțat încă de anul trecut că va sesiza organele de cercetare penală, surse apropiate anchetatorilor susținând că în perioada următoare mai mulți angajați ai postului vor da cu subsemnatul la DIICOT.

Fostul șef al Poliției din Caraș-Severin, Viorel Avram, ar fi fost și el victima unei infracțiuni de șantaj. Mai exact, pentru că nu ar fi dorit să plece de bunăvoie din funcție pentru a fi instalat un șef agreat de PSD, ar fi fost linșat mediatic pentru a se crea premisa unui control justificat, urmat eventual de sancțiuni. 

Vizate sunt însă multe alte instituții în care s-au făcut schimbări imediat după ce Ion Mocioalcă a plecat din PSD. Practic, la acea vreme se punea problema schimbării tuturor celor care erau considerați a fi oamenii lui Mocioalcă. APIA, Direcția Sanitar Veterinară, Inspectoratul Școlar Județean, Direcția Silvică sunt doar câteva dintre aceste instituții. Șefa PSD Caraș-Severin, Luminița Jivan, a confirmat că va fi audiată astăzi în calitate de suspect. „Nu știu prea multe, înțeleg că au chemat aproape tot partidul. E un dosar legat de șefii instituțiilor deconcentrate. Nu vreau să fac acum niciun fel de comentariu, dar din punctul meu de vedere nu au fost probleme, nu cred că s-a făcut ceva cu încălcarea legii!”, a spus Jivan pentru expressdebanat.ro.

UPDATE 1, ora 12.30

La această oră, a ajuns la audieri Codrin Ștefănescu. Acesta spune că nu știe deocamdată de ce a fost chemat, dar este alături de colegii social-democrați din Caraș-Severin.

Senatorul Ionuț Chisăliță a dat deja declarații astăzi la sediul Direcției Generale Anticorupție, în timp ce la sediul DIICOT Caraș-Severin a fost Marius Damian, administratorul public al județului și vor mai fi audiați în scurt timp Luminița Jivan, Luca Mălăiescu și Georgică Severin.

UPDATE 2, ora 14.10

Au intrat deja la audieri atât președintele PSD Caraș-Severin, Luminița Jivan, cât și președintele executiv al partidului, Luca Mălăiescu. De menționat este că fostul secretar general al PSD, Codrin Ștefănescu, răspunde întrebărilor anchetatorilor de aproape 2 ore. Acesta nu a părăsit încă sediul DIICOT Caraș-Severin.

La audieri este așteptat să ajungă și Georgică Severin, directorul SRR.

UPDATE 3, ora 15.15

Codrin Ștefănescu a ieșit de la audieri și susține că nu are nimic de-a face cu practicile din Caraș-Severin.

A intrat deja la audieri Radu Ștefan, fostul șef al Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din Caraș-Severin, și așteaptă să intre din nou la discuții cu anchetatorii redactorul-șef adjunct de la Radio Reșița și primarul comunei Târnova, Petru Fara. Cei doi au fost audiați și ieri.

Rămâi pe expressdebanat.ro! Revenim cu amănunte!