Mocioalcă și Pro România, vot împotriva Guvernului repetentului Cîțu!

untitled design set 970x90 px

Secretarul general Pro România a descifrat jocul liberalilor gândit de președintele Klaus Iohannis! Să vină anticipatele!

Ion Mocioalcă spune că a fost surprins de nominalizarea lui Florin Cîțu pentru a forma noul guvern, nu însă și de ceea ce el consideră că e încă o încercare a liberalilor de a forța alegeri parlamentare anticipate. „Bineînțeles că ar fi putut să fie și altă nominalizare pentru că președintele Iohannis nu a ieșit din logica anticipatelor pe care le dorește în continuare. Și pentru PNL, și eu zic că și pentru România. Important este cât și cum vor reacționa celălalte partide. Nici PNL nu are încă o idee foarte clară dacă vine în Parlament și votează împotriva propriului guvern. Cîțu sau cum s-o numi el, azi nu știe dacă vine cu aceiași miniștri, pe aceleași portofolii în Parlament și cred că întrebarea are mai multe conotații și pentru PSD, care, iată, prin vocea președintelui Ciolacu, a anunțat că va contribui la cvorum. PRO România va intra în sală. Sugestia pe care o să o propun eu colegilor va fi să dăm un vot împotriva guvernului pentru că, din punctul nostru de vedere, este de neacceptat să votăm aceiași oameni cu noul prim-ministru, chiar dacă el este o lumină a finanțelor românești și anume domnul Vasile Florin Cîțu”, a comentat Mocioalcă. 

Parlamentarul Pro România de Caraș-Severin e convins totodată că, dacă nominalizarea lui Cîțu va fi contestată la Curtea Constituțională, se va ajunge în aceeși situație ca a lui Ludovic Orban. „Domnul Cîțu a picat de două ori testul în Parlament la Comisia de Buget Finanțe, dumnealui în cele două prestații pe care le-a avut în comisiile reunite de buget finanțe nu a reușit să convingă parlamentarii de aptitudinile domniei sale. Că mai face comentarii asupra activității Bănci Naționale, care până acum s-a dovedit a fi un factor de echilibru, asta nu face decât să îi îngreuneaze situația și în formarea unui nou cabinet, și deasemenea în votul pe care și-l dorește în Parlamentul României”, a explicat liderul Pro România. 

Alegerile anticipate nu sunt un lucru de care partidul lui Victor Ponta să se ferească, susține Ion Mocioalcă. Acesta spune că interesele românilor sunt văzute diferit de către partidele politice și atrage totodată atenția că România se află în pragul unei crize economice generate de instabilitatea de la nivelul Guvernului României. „Noi am criticat prestația Guvernului Dăncilă, care într-adevăr a lăsat niște găuri serioase în buget, și o facem în continuare, dar totodată începutul Guvernuării PNL nu ne-a convins și cred că nu i-a convins nici pe români. De aceea, noi nu ne ferim de anticipate, am mai spus-o, pe care ni le dorim odată cu localele, nu să stăm zile și luni în șir în campanii electorale”, a afirmat Mocioalcă pentru expressdebanat.ro.