Hoții fură utilaje de asfaltare

O explicație pentru care lucrările de reabilitare a carosabilului din cartierul Câlnic au stagnat câteva zile ar fi tupeul unui grup de hoți, care au furat uneltele de lucru ale firmei din Satu Mare. Dotați cu o căruță de utimul tip, trasă de cai, aceștia s-au gândit să îi lase fără utilaje pe muncitori.

Muncitorii societății din Satu Mare, care lucrează în Câlnic la refacerea carosabilului, au avut parte de o mare surpriză. Când au vrut să se apuce de lucru, au constatat că nu mai au utilaje. Valoroasele lor unelte au dispărut, fără ca cineva să știe de ele. Poliția a intrat imediat pe fir. Din declarațiile martorilor, aceștia au refăcut scenariul după care hoții, probabil de fier vechi, au pus mâna pe utilaje.

Așa-zișii infractori nu sunt mascați desprinși din filmele cu mafioți, ci într-un mod foarte lejer au trecut cu o căruță trasă de cai prin zonă și s-au întrebat ce ar mai putea să fure. Așa au ajuns la concluzia că ar putea scoate bani frumoși din utilajele de reabilitare a carosabilului. Grupul era format din mai multe persoane. Aceștia au luat cu ei un aparat de sudură polietilenă și un mai-compactor.

leader board 728 x 90 px

„La o zi după furt, polițiștii din cadrul Compartimentului Judiciar, Biroul Judiciar și cei de la Siguranță Publică au efectuat o acțiune, ocazie cu care au fost identificate bunurile furate. Acestea au fost predate reprezentantului părții vătămate. Bunurile se ridică la o valoare de 15.000 de lei”, a spus Lucian Adrian Nica, agent şef principal, Biroul de Investigatii Criminale.

Reprezentanții firmei sunt bucuroși că pot duce la bun sfârșit reabilitarea drumului. „A venit un proprietar că au furat țiganii aparatele, am sunat la Poliție și am fost bucuros că polițiștii au fost operativi. Aparatura este în stare bună de funcționare, exact cum a fost”, a spus unul dintre muncitori.

Oamenii legii fac verificări în continuare ca să îi prindă pe autorii faptei. Asta mai ales pentru că, dețin date despre identitatea lor. „În câteva zile o să dăm la presă și numele autorilor”, a adaugat Lucian Adrian Nica.