Disponibilizări în învățământ!

Din cauză că cifra de școlarizare nu a fost realizată în învățământul liceal, o parte dintre profesori ar putea rămâne pe drumuri. Inspectorul general adjunct, Nicolae Grindeanu, crede că mai există o singură șansă să nu se ajungă în această situație.

Inspectorii școlari sunt alarmați de faptul că în urma primei sesiuni de admitere în învățământul liceal, nu s-a realizat cifra de școlarizare. Peste 1.000 de locuri au rămas neocupate, astfel că, dacă nici după a doua sesiune de admitere acestea nu se ocupă, efectele se vor răsfrânge în mod direct asupra profesorilor. „Acum, dacă aceste cifre nu se realizează, sigur este cu efect asupra posturilor didactice pentru că la o clasă nerealizată dispar cam 1,5 posturi. La 10 clase sunt 15 posturi. Eu sper ca o parte să fie realizate totuși și să rămână cadrele didactice titulare”, a declarat inspectorul școlar general adjunct, Nicolae Grindeanu.

Acesta spune că în grupurile școlare sunt și catedre pentru cadre suplinitoare, iar reducerile de personal le-ar afecta și pe acestea. „Pentru anul 2012-2013, asta însă nu e de dorit. Înseamnă că studiul care s-a facut atunci când s-a stabilit cifra de școlarizare nu a fost suficient de bine argumentat”, subliniază Nicolae Grindeanu. Singura șansă de a se evita acest scenariu catastrofic ar fi ca la cea de-a doua sesiune de admitere să se mai ocupe un număr important de locuri în liceele din Caraș-Severin.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Dacă aceste cifre nu se realizează, sigur este cu efect asupra posturilor didactice pentru că la o clasă nerealizată dispar cam 1,5 posturi”, Nicolae Grindeanu, inspector școlar adjunct ISJ Caraș-Severin

banner 970 x 250