Hotelul Semenic din Reșița își caută în continuare proprietar!

semenic 2021
explo 1000x200

„Nu-mi explic de ce un om de afaceri de valoarea lui Gruia Stoica, care deține cel mai mare grup feroviar de material rulant din România, Grampet, poate să lase de izbeliște două obiective atât de valoroase precum hotelul din centrul orașului și complexul hotelier de pe muntele Semenic”, a spus primarul Reșiței, Ioan Popa.

Edilul a precizat că a contactat el însuși oameni de afaceri, eventuali cumpărători pentru Hotelul Semenic. „Posibil să nu se fi înțeles la preț, proprietarul considerând că suma primită nu acoperă valoarea clădirii. Noi, Primăria, am fi putut să luăm imobilul prin expropriere în scop de utilitate publică, doar că în asemenea situație am fi fost obligați să îi schimbăm destinația, să-l valorificăm ca spațiu de birouri. Pe când intenția noastră asta este, să păstrăm Hotelul Semenic, să sporim numărul de paturi de cazare care sunt deficitare în oraș”.

De câțiva ani se încearcă vânzarea Hotelului Semenic. În urmă cu ceva vreme, o agenție imobiliară din oraș a anunțat prețul Hotelului Semenic, o construcție din vremuri comuniste, la 1,25 milioane de euro. Doar că cei care doresc să cumpere trebuie să știe că această „pată gri” din centrul Reșiței, din punct de vedere juridic, nu este liberă de sarcini din cauza insolvenței în care se află Turist Semenic, societatea ce deține hotelul. Apoi, clădirea care poate oferi 250 de paturi de cazare se află într-o avansată stare de degradare, pornind chiar de la acoperiș. Infiltrațiile se pot observa și din afara construcției care de mai bine de 10 ani stă cu lacătul pe ușă.

hotel semenic oct 2021

banner 970 x 250