Banii primiți de la Cîțu nu acoperă nici pe un sfert nevoile comunei Cornereva!

cornereva

La fel ca toate unitățile administrativ-teritoriale de culoare roșie din Caraș-Severin, și cea din Cornereva, condusă de primarul PSD Nicolae Novăcescu, a primit de la Guvernul interimar condus de Florin Cîțu o sumă ce nu acoperă nici pe un sfert nevoile administrației locale.

În urma distribuirii banilor în teritoriu din Fondul de rezervă al Guvernului, comuna Cornereva a primit 50.000 de lei. Primarul Nicolae Novăcescu spune că se aștepta să nu primească întreaga sumă solicitată, însă consideră că banii ar fi trebuit alocați în funcție de nevoile comunităților și nu după culoarea politică a primarilor. „Suntem puțin frustrați de modul în care s-au alocat acești bani. Mă rog, astea sunt decizii politice, ca să spun așa, decizii luate în detrimentul cetățenilor. Solicitarea noastră a fost făcută documentat, am cerut bani pentru cofinanțarea proiectelor și eu am multe aici în comună, căci fără proiecte nu poți face nimic. Vă spun sincer că nu ne așteptam să primim întreaga sumă, de 4 milioane de lei, dar nici 50.000 de lei, cât am primit.”, ne-a declarat Nicolae Novăcescu.

1000x200 dacus 02

Edilul a explicat că nu va pune lacătul pe primărie, însă nu știe pe unde va scoate cămașa pentru a-și duce la final proiectele începute. „Noi nu am cerut bani pentru funcționare, pentru că ne-am îngrijit de acest aspect, încă de la începutul anului, de la votarea bugetului. Cea mai mare problemă o avem la cofinanțări. O parte din ele le-am achitat, dar pe altele nu știu cum le ducem la capăt. Asta este problema noastră, asta este frica mea, că nu vom avea bani pentru cofinanțarea proiectelor aflate în derulare!”, a concluzionat Novăcescu.

publicitate si promovare online banner maxagro