Hotelierii se zbat să resusciteze Băile Herculane! Pulsul stațiunii ruină începe să se „stabilizeze”!

După eforturile susținute ale hotelierilor și ale Asociației ProTurism Herculane, stațiunea Băile Herculane reînvie încet, dar sigur. Acest lucru este demonstrat în primul rând de valurile de turiști care au luat cu asalt stațiunea în această vară, în ciuda reclamei mai puțin pozitive de care Herculanele se „bucură” în ultima perioadă.

Comparativ cu sezoanele anilor precedenți, vara aceasta apele vindecătoare și bazele de tratament moderne au făcut ca tot mai mulți români să se îndrepte către Herculane. Lucru care nu poate decât să-i bucure pe proprietarii de hoteluri și pensiuni care s-au mobilizat la forțe maxime pentru a reda stațiunii măcar o parte din strălucirea de care se bucura cândva.

„De la sfârșitul lunii iulie și până la sfârșitul lunii august, hotelul nostru este în totalitate ocupat” , a declarat Diana Stoica, manager al Hotelului Afrodita din Băile Herculane.

Atât oamenii de afaceri, cât și autoritățile locale au decis că este cazul să-și dea mâna și să coopereze eficient pentru a reuși să resusciteze stațiunea ruină. Astfel, primăria stațiunii a demarat o serie de lucrări menite să îmbunătățească infrastructura.

De asemenea, a crescut și interesul pentru evenimente cu un mare impact asupra publicului larg și cu o deschidere spre turiști din toate colțurile lumii. Primul eveniment de acest fel a dat naștere la nenumărate promisiuni care par să prindă deja contur. Este vorba despre evenimentul organizat de Asociația ProTurism Herculane, la care au participat atât nume importante din domeniul turismului balnear, cât și autorități publice.

Mai mult decât atât, anul acesta alte două evenimente de mare amploare se vor desfășura în stațiune. Este vorba despre Forumul European de Speologie, ce urmează să aibă loc luna aceasta între 22 și 24 august, și de Petzl Roc Trip 2014, programat pentru 11 și 14 septembrie, un eveniment anual ce reunește aproximativ 4000 de cățărători din toată lumea. Căţărătorii aleg de fiecare dată o altă destinație din Europa, iar în acest an Băile Herculane este gazda evenimentului.

„În primavara acestui an, când am demarat primul eveniment menit să atragă atenția asupra resurselor extraordinare pe care le deține stațiunea, am avut mari emoţii, însă acum, când vedem că încercările noastre de a aduce stațiunea la strălucirea de altădată încep să dea roade, suntem încrezători că în următorii ani vom privi o stațiune renăscută din respectul pentru apele miraculoase, aerul unic din țară și zona deosebită”, a explicat Cosmina Răescu, președinte al Asociației ProTurism Herculane.

Comments

  1. Alexandru Nemoianu says:

    Fara indoiala ca statiunea Baile Herculane isi va reveni.Valoarea ei sta in asezare si in posibilitatile enorme pe care le are.Dar in acelasi timp criminali odiosi ca Armasu si toti ocrotitorii lui,de la “aiatolah” la vale ,ar trebui pedepsiti exemplar.