Amnistie fiscală doar pentru o parte a mămicilor! Măsura Guvernului nu priveşte decât două cărăşence

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Doar doi din cei aproape 44 de beneficiari cărăşeni care au primit necuvenit sume în indemnizaţia pentru creşterea copilului nu vor trebui să restituie statului român banii. Guvernul ar putea aproba săptămâna aceasta o măsură fără precedent. Mamele care au avut alte venituri în perioada concediului de maternitate vor beneficia de amnistie fiscală.

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a anunțat la începutul lunii august că părinții care beneficiază de indemnizație pentru creșterea copilului vor putea obține și alte venituri dacă desfășoară activități de acasă, în cuantum de 1.500 de lei în decurs de un an. În judeţul Caraş-Severin par a nu fi multe mămici în situaţia dificilă de a returna banii din indemnizaţie, primiţi în urma unei greşeli.

,,La nivelul AJPIS Caraş-Severin, conform prevederilor Art.n alin (1), ar putea beneficia de scutirea la plată a debitelor constituite în cuantum de 1.559 lei, două persoane, deoarece aceste debite au rezultat ca urmare a stabilirii unui cuantum eronat al indemnizaţiei pe baza documentelor prezentate (completarea eronată de către angajator a veniturilor nete realizate în anul anterior naşterii copilului)”, a precizat pentru expressdebanat.ro directorul executiv Elena Solomonesc.

promovare banner maxagro Muzeul TM

În bazele de date ale Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Caraş-Severin figurau 44 persoane datoare, însumând un debit total de 192.627 lei, datorii stabilite în urma verificărilor efectuate de Camera de Conturi şi Inspecţia Socială. Pentru 42 dintre aceste persoane, care au beneficiat de indemnizaţie pentru creşterea copilului, au fost emise decizii de debit în valoare de peste 191 de mii de lei. Sumele încasate necuvenit au drept cauză culpa dovedită a beneficiarilor, care au dat date neconforme sau nu au declarat deloc unele informaţii precum realizarea de venituri supuse impozitului pe venit în perioada concediului pentru creşterea copilului.

,,Conform ART.Ill din Proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea OUG nr.111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor, precum şi pentru stabilirea unor măsuri în vederea recuperării debitelor înregistrate cu titlu de indemnizaţie pentru creşterea copilului, debitele precizate mai sus nu fac obiectul scutirii de la plată”, se arată în datele furnizate de AJPIS Caraş-Severin.

STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/