Hotărârile Consiliului Local Timișoara, luate online. Cele mai importante decizii au vizat domeniul sănătății

22 de consilieri locali au participat la conferința de plen online a Consiliului Local Timișoara. Din cele 38 de puncte propuse, 7 au fost suplimentare, cu referire la situația actuală impusă de Ordonanțele Militare. Toate punctele de pe ordinea de zi au fost aprobate.  

Astfel, în ceea ce privește domeniul sănătății, se va aloca din fondul de rezervă al Timișoarei 200.000 de lei pentru Spitalul Clinic Municipal de Urgență, suma fiind direcționată spre achiziționarea a 3.000 de teste suplimentare. Consilierul Adrian Orza le cere medicilor să comunice permanent nevoile lor de protecție în spital. De asemenea, consilierii grupării PSD au decis să doneze indemnizația de venit pe trei luni pentru Fundația Victor Babeș. Nicolae Robu a anunțat și el că nu trebuie să existe teamă în rândul medicilor pentru că se iau măsuri în permanență. „Unde a fost nevoie am avut tot ce a trebuit, sunt comenzi făcute, aprovizionarea este grea, dar am intervenit personal pentru a facilita accese la lucruri greu de obținut, cum sunt ventilatoarele. În acest război nu se permit dezertările. Problemele trebuie discutate și să găsim soluții”.

Totodată s-a aprobat rectificarea bugetului local pentru alocarea banilor în vederea carantinării persoanelor din Timișoara, până la anularea stării de urgență. Două milioane de lei urmează să fie alocați de la bugetul de stat și decontate de Ministerul Sănătății ulterior. 8.000 de scări de bloc trebuie dotate cu dezinfectant, iar firmele spun că în două săptămâni ar putea termina un oraș ca Timișoara.

Din administrație

Se amână plata chiriilor pentru imobile care sunt închiriate de Municipiul Timișoara către operatorii economici a căror activitate a fost suspendată. Proiectul amenajării străzilor în zona Blașcovici a fost de asemenea aprobat în Consiliul Local. S-au avut în vedere și investițiile pentru construirea unei săli de sport pentru Școala Generală nr. 25 din Timișoara și modernizarea și extinderea Școlii Generale nr. 30. Ambele proiecte vor intra în finanțare europeană prin programul Operațional General.

STPT va trece în patrimoniul propriu niște clădiri moștenite de la fosta RATT, iar în acest sens Primăria Timișoara trebuie să acopere o diferență de capital social în valoare de 2.850.000 de lei.

Altele

S-a aprobat înființarea portului Timișoara și Administrației Portului Timișoara Canal Bega. Alte proiecte se referă la construcții industriale nepoluante în zonele Torontal și Calea Șagului. Pentru imobile de locuințe se dorește construirea unora în Calea Lugojului.


/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/