EXCLUSIV. Veste uriașă în lupta împotriva COVID-19! Italienii produc la Reșița combinezoane cu protecție totală!

explo 1000x200

Echipamentele-minune, confecționate dintr-un material inventat de cercetătorii britanici în ianuarie 2020, vor fi îmbrăcate de mâine de personalul medical din Spitalul Județean de Urgență din Reșița, dar ar putea fi furnizate imediat în toată România!

Vincenzo Moderno, vicepreședintele Camerei de Comerț Italiene pentru România, a dezvăluit pentru expressdebanat.ro că o fabrică italiană din Reșița i-ar putea salva de la infectare cu COVID-19 pe medicii spitalelor din România. „Firma din Reșița e unica din România care a adus materiale din Marea Britanie, materiale care au fost inventate în ianuarie, anul acesta, testate COVID-19, materiale din care face combinezoane. Mâine, reprezentanții firmei merg la spitalul din Reșița pentru a oferi zece combinezoane. E unicul material testat și certificat că oferă protecție totală împotriva COVID-19”, a spus italianul. 

Nu e vorba despre combinezoane de unică folosință, ci de unele care pot fi spălate după fiecare utilizare și refolosite.  „Pot fi spălate și astfel pot avea până la 25 de utilizări. Se spală cu clor și se neutralizează cu apă oxigenată. Spitalul din Reșița înțeleg că are spălătorie internă. Cred că e un sprijin important pentru medici și personalul din spitale”, a mai spus Moderno pentru expressdebanat.ro.

Camera de Cormeț Italiană pentru România a intrat deja în dialog cu Ministerul Sănătății, cu Ministerul Afacerilor Interne și cu Ministerul Economiei și s-ar părea că există interes pentru achiziționarea unor astfel de combinezoane. Mai ales că fabrica din Reșița poate produce la capacitate mare. Începând chiar de mâine! „Între 500 și 2000 de bucăți pe zi s-ar putea face la Reșița, din ce mi-a spus reprezentantul firmei. Se poate începe producția imediat. Un lucru bun ar fi și că, astfel, nu rămân acasă nici cei 300 de muncitori ai firmei. Dar cel mai important este că aceste combinezoane ar oferi siguranță doctorilor. Mâine vor fi întâlniri cu reprezentanții ministerelor respective și tot mâine vor fi oferite zece astfel de echipamente medicilor din Reșița pentru a afla cum se simt în ele”, ne-a mai spus reprezentantul oamenilor de afaceri italieni în România.