Maternitatea Odobescu din Timișoara a intrat în carantină! Mai multe cadre medicale, infectate cu COVID-19

Cinci cazuri de coronavirus au fost confirmate la Maternitatea Odobescu a Spitalului Municipal din Timișoara. Este vorba despre cinci asistente, astfel că s-a luat măsura carantinării.

Maternitatea Odobescu este primul spital din Timișoara care intră în carantină după ce cadrele medicale au fost infectate cu coronavirus. A fost deja demarată o anchetă epidemiologică în acest sens, astfel că, odată luată decizia, nimeni nu mai intră și nimeni nu mai iese din spital timp de 14 zile.

De altfel, Maternitatea Bega a fost declarată spital COVID-19 astfel că femeile însărcinate sau cele care au patologii din sfera ginecologică nu pot fi internate în această unitatea sanitară. Potrivit unor surse, persoanele vor fi direcționate spre Spitalul Premiere. De asemenea, 300.000 de lei a acordat Primăria Timișoara pentru Spitalul Municipal. O parte din această sumă va fi direcționată către testarea personalului medical din Maternitatea Odobescu ca măsură de prevenție, chiar dacă nu este vorba despre contacți direcți. Dintre cele cinci asistente, doar două ar fi fost în spital în aceste zile, iar specialiștii Direcției de Sănătate Publică vor stabili cine intră în suspiciune de caz.