DSP: Spitalele din Timiș nu duc lipsă de personal medical! Spitalul CF face față în urma demisiilor!

Direcția de Sănătate Publică a anunțat astăzi că spitalele din județul Timiș încă nu au probleme cu personalul medical. Se caută, preventiv, înlocuitori pentru cadrele medicale de la Spitalul CF care și-au dat demisia.

Direcția de Sănătate Publică a analizat situațiile din spitalele timișorene și va propune, în baza ordinului emis de Departamentul pentru Situații de Urgență, detașări ale cadrelor medicale doar în funcție de necesitate. Centralizarea datelor este încă în desfășurare.

„Detașările se vor putea face atât în interiorul județului Timiș, cât și în afara lui, urmând ca Ministerul Sănătății și CNAS să stabilească maniera de plată și pontaj a cadrelor medicale, care vor fi detașate, cu precizarea că hrana și cazarea personalului delegat în alte localități, decât cele de domiciliu, cad în sarcina Unităților Administrativ Teritoriale”, au transmis reprezentanții DSP Timiș.

Autoritățile informează că în acest moment toate unitățile sanitare din județ stau bine la capitolul personal medical și sunt „într-o continuă eficientizare a activității”. Se caută totuși persoane care să înlocuiască cele 13 cadre medicale care și-au dat demisia de la Spitalul CF din Timișoara.

„În mod preventiv, ca urmare a situației de astăzi, cauzată de plecarea unor cadre medicale, Spitalul CF Timișoara a solicitat DSP Timiș, doar preventiv, identificarea a «10 asistente medicale și 3 infirmiere, în raport cu evoluția situației în dinamica Covid-19». Cu alte cuvinte, astăzi, Spitalul CF Timișoara face față situației în care se află, urmând ca, în momentul în care nevoia devine efectivă și imediată, să notifice DSP Timiș”, au mai informat autoritățile.