“Guvernul USL va achita împrumuturile!”

Fostul secretar de stat critică modul în care fostul de acum Guvern Boc a împărţit banii primăriilor. În plus, liberalul susţine că proiectele cu care s-a tot lăudat premierul demisionar au fost finanţate din împrumuturi ce vor trebui achitate de viitorul guvern.

Horia Irimia nu a ratat nici el ocazia de a-l critica pe Emil Boc, aşa cum o făcuse şi preşedintele PNL Caraş-Severin, Ion Marcel Vela. “În ciuda faptului că Guvernul Boc a tot spus că a făcut o repartizare corectă, analizând prioritatea directă a unor proiecte ce merită a fi finanţate, recent s-a luat decizia de către Ministerul Dezvoltării de a se finanţa prin Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii lucrări de alimentare cu apă şi canalizări în 13 localităţi din Caraş-Severin”, a spus Irimia, apreciind că este un lucru bun.
Liberalul spune încă că pe vremea când PNL-ul se afla la guvernare, prin Programul de Dezvoltare a Infrastructurii Rurale, în Caraş-Severin au obţinut finanţare 23 de proiecte. Dintre acestea, doar patru au fost implementare în localităţi care aveau primar liberali, restul derulându-se în localităţi cu edili de altă culoare politică. “Astăzi, din 13 localităţi finanţate, toate sunt doar cu primar PD-L. Mai mult, acest program este gândit în totalitate foarte ciudat. Acest program nu este finanţat, se fac licitaţiile acum, se aleg constructorii pe datorii. Vor plăti următoarele guverne, din 2013 încolo. Constructorul vine cu banca la licitaţie, banca îl împrumută pe constructor şi Guvernul USL va achita această datorie. În plus, selectarea doar din comune PD-L este incorectă”, a mai afirmat Horia Irimia.