“Mă deranjează că Marko Bela este vicepremier!”

Preşedintele PNL Caraş-Severin se declară nemulţumit de noul guvern învestit în urmă cu câteva zile, ca urmare a renunţării la mandat de către Emil Boc. Vela nu are nimic de împărţit cu noul premier, Răzvan Ungureanu, ci cu vicele de la UDMR, care şi-a păstrat funcţia.

Mutările făcute de actuala putere la nivelul guvernului, cu scopul declarat de a-l recredibiliza, nu au reuşit să convingă prea multă lume, drept dovadă protestele continuă în toată ţară, şi cu atât mai puţin pe Ion Marcel Vela, liderul PNL din Caraş-Severin. “Noul guvern este proaspăt votat, este o încercare a actualei puteri de a mai salva din sondaje cât mai pot. Observăm că jumătate din guvern e tot aceeaşi. Domnul Marko Bela e tot viceprim-ministru. Dacă a dat faliment Boc, mă întreb de ce nu a plecat şi Marko Bela. Pe mine mă deranjează că UDMR-ul e ca pătrunjelul, în toate guvernele. Dacă PD s-a retras, nu înţeleg de ce Marko e viceprim-ministru”, a declarat Ion Marcel Vela.
Premier de onoare
În ceea ce-l priveşte pe premierul desemnat de Traian Băsescu, preşedintele PNL Caraş-Severin nu are nimic de obiectat. “Au fost colegii noştri pe vremuri în PNL, şi domnul Răzvan Ungureanu, şi domnul Berca. Sunt nişte oameni de onoare, pricepuţi, nu am ce să comentez la adresa lor. Pe Nazare l-am cunoscut cu ocazia inaugurării centurii de la Caransebeş şi mi s-a părut un tip simpatic”, a spus Vela.

“Mă deranjează că UDMR e în toate guvernele şi că destinul românilor stă în mâna câtorva cetăţeni români de etnie maghiară. Mă deranjează că UDMR a venit cu aceeaşi garnitură”, Ion Marcel Vela, preşedinte PNL Caraş-Severin