Horia Brenciu, cavaler la Serbările Cetății!

po 1000x100px (3)

Cavalerii și domnițele pun din nou stăpânire pe cetatea gugulanilor,  în cea de-a X-a ediție a tradiționalului festival „Serbările cetății”. Urmează patru zile de sărbătoare istorică, încheiate cu un concert pe muzica lui Horia Brenciu.

De zece ani consecutiv, caransebeșenii se îmbracă în straie medievale pentru a marca frumoasa istorie a zonei Banatului Montan. De la soldați romani la oșteni daci și cavaleri, cu toții vor participa la una dintre cele mai frumoase și așteptate defilări din orașul gugulanilor.

Petrecerea începe mâine la Caransebeș, la ora 17:00, în Parcul Teiuș, cu o expoziție foto ce surprinde ipostaze ale traseului parcurs de râul Timiș de la izvoare până la vărsare. La aceeași oră și în aceeași locație, se dă startul și la muzică, invitații sârbi fiind cei care vor concerta pe scena din parc, în cadrul proiectului european transfrontalier „Rock-n-River”. Va răsuna muzica formațiilor Demetrin, El Buzz, Transeen, dar și cea a reșițenilor de la Phaser sau a celor de la Inside US.

Vineri este ziua în care vremurile de mult apuse sunt readuse la viață prin parada soldaților romani, a oștenilor daci, a cavalerilor ecveștri sau pedeștri și a încântătoarelor domnițe, de la ora 17:00, pe traseul Piața Primăriei- Strada Episcopiei-Strada N. Bălcescu- Strada Cloșca până în Parcul Teiuș. Acolo se va da marea luptă între daci și romani, pusă în scenă de Asociația Culturală „Terra Dacica Aeterna” din Cluj Napoca. Spectacolul continuă cu animații, dansuri medievale, lupte între cavaleri, cascadorii cu cai și demonstrații de lupte călare, toate acestea urmate de spectacole pirotehnice alături de Grupul Faier Dream.

banner 1000 x 100 hd

Acrobațiile aeriene, parașutismul și expoziția de tehnică de aviație sunt rezervate zilei de sâmbătă, de la ora 10:00. Show-ul va fi susținut de către membrii Aeroclubului României, cu avioane și elicoptere de luptă și misiuni ce aparțin Ministerului Apărării Naționale și Inspectoratului General al Aviației. Trecutul medieval se reîntoarce în atenția spectatorilor și sâmbătă, cu animații și dansuri medievale, lupte de cavaleri și demonstrații hipice, de la ora 12:00, în Piața Centrală Agroalimentară, și de la ora 18:00, în Parcul Teiuș. Tot aici, după aceste spectacole va urma un concert de muzică irlandeză și dansuri nordice  cu trupa Shannon și dansatorii Irish Way, apoi,  muzică medievală și balcanică sub numele trupei Lupus Dacus din Arad.

Zilele „Serbărilor cetății” se termină duminică, seara marilor concerte. Pe scena din Parcul Teiuș vor urca, de la ora 19:30 ,Inside Us, Alessia și, surpriza petrecerii, Horia Brenciu and The Band. Așa cum este de așteptat, serbările se vor sfârşi cu un foc de artificii menit să încheie sclipitor această ediție.

Foto: libertatea.ro

03 britannia 1000 x 100 gif

Comments

  1. Mia says:

    Draga mea, cand scrii “maine” intr-un articol foloseste dupa si data la care faci referire. Astfel bou sau vaca ce iti va citi aberatiile in viitor nu isi va face planuri degeaba. Propun o penalizare de 10% din salar pentru astfel de scapari, sau da-ti demisia daca e prea grea munca asta pentru tine!