FOTO: Distracție în ploaie la deschiderea ediției 2013 a Serbărilor Cetății!

Pe ploaie și pe vânt, Serbările Cetății și-au făcut debutul în Parcul Teiuș din Caransebeș. Deși vremea nu a ținut cu participanții, gugulanii nu au ezitat să petreacă pe muzica vecinilor sârbi și a vecinilor reșițeni.

Proiectul transfrontalier Rock-n-River a dat startul serbărilor în cetatea caransebeșenilor. Ploaia a însoțit și ea prima zi de sărbătoare, însă rockul reșițenilor și sârbilor alternant a strâns câteva persoane fără frică de picurii de apă. „Se spune că dacă vrei să-l faci pe Dumnezeu să râdă, spune-i planurile tale. Cred că acum se distrează bine de tot, însă și pe ploaie concertele continuă”, a venit încurajarea lui Ioan Cojocariu, directorul Casei Municipale de Cultură ,,George Suru” pentru publicul ce își deschidea umbrelele. Însă până la spectacol, oamenii s-au distrat pe ringhișpiluri, tiribombe și alte atracții luminoase și au gustat din bunătățile gătite la tarabele amplasate.

serbarile cetatii serbarile cetatii
serbarile cetatii serbarile cetatii


Având în program o formație sârbească una românească, prima seară din Serbările Cetății nu a strâns un public foarte numeros, însă a fost foarte tânăr, entuziasmul lor acaparând muzica artiștilor. Rockerii de la Demetrin au început seria concertelor cu melodii sârbești și americane, ca apoi reșițenii de la Inside Us să adune spectatorii chiar în fața scenei, acolo unde ploaia torențială nu ajungea. Cu dans și cântat, primele două apariții din Parcul Teiuș au avut succes printre tineri.

serbarile cetatii serbarile cetatii
serbarile cetatii serbarile cetatii

CITEȘTE ȘI: HORIA BRENCIU, CAVALER LA SERBĂRILE CETĂȚII!

Celelalte două formații sârbești au deschis apetitul pentru distracția în ploaie, iar reșițenii de la Phaser au fost cei care au făcut publicul să vibreze, antrenați deja de formațiile sârbești. Cu melodii cover, dar și cea mai nouă melodie, „Fapte, nu vorbe” și single-ul ce a ajuns în semifinalele Eurovision, „Pour toi et pour moi”, trupa Phaser a adunat până și invitații sârbi, care numai ce concertaseră pe aceeași scenă și ce s-au transformat rapid din artiști în public entuziast. Seara s-a încheiat odată cu ploaia, pe muzica sârbilor. Ca parte din proiect, cele două trupe reșițene vor pleca miercuri la Pancevo, unde vor susține la rândul lor concerte printre și pentru vecini.

serbarile cetatii phaser
phaser phaser