Hidroconstrucţia lucrează pe ochi frumoşi! Cu ochii pe Aquacaraş!

Hidroconstrucția a întâmpinat mari probleme cu introducerea conductelor noi de apă și canalizare în zona Țarinei a municipiului Caransebeș, însă lucrările se află pe ultima sută de metri. Ca să redea circulației pe timp de iarnă tronsonul de drum până la sediul Poliției, angajații societății vor acoperi strada cu un asfalt provizoriu până în primăvara anului viitor, când se vor relua lucrările.

„Puțini din cei care nu mai au răbdare și aruncă vorbe grele în Primărie știu că angajații Hidroconstrucția au lucrat în condiții foarte grele pe acel tronson, și mă refer la faptul că au stat la propriu în rahat până la brâu ca să poată înlocui țevile. Dacă în alte părți proiectul a prevăzut adăugarea conductelor noi lângă cele vechi, aici nu s-a avut de ales, zona fiind îngustă. Au trebuit să scoată conductele vechi și să stea în rahat cât au făcut îmbinarea țevilor. Vă dați seama în ce condiții au lucrat?”, a menționat primarul Felix Borcean.

Pentru că tot timpul se face confuzia că Primăria a distrus tot orașul cu săpăturile, edilul-şef a ținut să adauge: „Am ajuns să explic la fiecare cetățean care mă acuză că, de când am ajuns eu la Primărie, orașul a fost distrus. Proiectul acesta, cu finanțare europeană, este implementat de societatea Aquacaraș, distribuitorul de apă în județ, la care toate orașele sunt membre. Dacă nu am fi participat și noi, în urmă cu 4-5 ani de zile, ca membru și cu o cofinanțare la proiect, rețeaua de apă și canalizare din întreg orașul nu s-ar fi putut realiza din banii noștri, ai contribuabililor, niciodată, pentru că vorbim de zeci de milioane de lei. Nu am fi putut avea niciodată o stație de epurare nouă sau o uzină de apă nouă. De aceea am acceptat prețul unic pe județ la metrul cub de apă, deși la noi apa vine prin cădere și nu ne-ar fi costat așa de mult. Dar trebuie să plătim un preț la toate ca să mergem spre dezvoltare. Trebuie să avem răbdare și cu străzile sparte, pentru că nu avem ce face, deocamdată… Noi cârpim pe unde a trecut buldozerul, dar nu vom reface covorul asfaltic decât când lucrările vor fi încheiate. Noi, ca oraș, suntem beneficiarul lucrărilor, nu noi spargem străzile”.

Mai mult decât atât, Caransebeșul este singurul oraș în care se mai lucrează la introducerea rețelelor de apă și canal, având un partener serios în Hidroconstrucția, singura societate care, deși nu și-a primit banii de 2 ani de zile pe lucrările efectuate, merge mai departe pentru a finaliza contractul, în speranța că se va găsi cineva de la Aquacaraș cu care să se poată vorbi. Aquacaraș nu are cofinanțare, la minister sunt banii, dar cei de acolo ei nu au banii necesari, spuneau oficialii Hidroconstrucția la întâlnirea cu conducerea Primăriei Caransebeș.

Menționăm că Hidroconstrucția mai lucrează, în aceleași condiții la Reșița și Moldova Nouă.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/