Poliţia aproape că a confiscat o pădure tăiată ilegal!

O cantitate însemnată de material lemnos fără documente legale a fost confiscată de polițiștii cărășeni în ultimul weekend, în urma unui singur control! 

La data de 17 noiembrie a.c., polițiștii de ordine publică împreună cu un specialist silvic al Gărzii Forestiere au efectuat un control la o societate comercială de pe raza localității Sacu, cu privire la legalitatea desfăşurării activităţii legate de materialul lemnos.

„În urma inventarierii stocurilor de material lemnos deţinute în depozitul societăţii şi a comparării acestora cu stocurile deţinute în acte, s-a constatat că societatea deținea în depozit 78 de metri cubi de material lemnos de esență fag, tei, cireș și gorun, fără documente prin care să ateste legalitatea provenienţei. De asemenea, au fost efectuate verificări și în vecinătatea depozitului, la aproximativ 100 de metri de acesta fiind identificați 23 de metri cubi de material lemnos de esență gorun, care era acoperit cu diferite obiecte din plastic, prelate și crengi. Despre această cantitate de material lemnos administratorul societății a declarat că nu ar avea cunoștință“, informează Compartimentul Relaţii Publice din cadrul IPJ Caraş-Severin.

Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat societății respective o sancțiune contravențională în valoare de 6.000 de lei și au dispus confiscarea celor 101 metri cubi de material lemnos.

Nici de această dată nu ni s-a comunicat numele firmei sau al administratorului acesteia, prins în flagrant. Pentru că legea în România protejează imaginea nemernicilor care exploatează ilegal pădurile.