Reabilitarea și conservarea Băilor Neptun a fost tema principală asupra căreia s-au focusat arhitecții bănățeni de la Herculane Project în cadrul întâlnirii de la Viena cu cei de la ICOMOS Austria (organizație internațională menită să conserve și să protejeze monumentele istorice).
Identitatea patrimoniului balnear al Băilor Herculane este puternic conectată la spațiul cultural austriac, nu doar prin această componentă istorică și culturală, ci și prin semnificațiile acestuia în contextul patrimoniului balnear european. Astfel, în cadrul întrevederii din capitala Austriei, de săptămâna trecută, 14 martie 2019, au fost discutate alternativele de implicare a unei relații pe termen lung în ceea ce privește intervențiile etapizate pe patrimoniu, dar mai ales care este cadrul prin care ansamblul arhitectural din Băile Herculane poate fi inclus în patrimoniul UNESCO, în lista tentativă The Great Spas of Europe.
O primă campanie a fost deja începută în vara anului 2018, sub numele #IGotMArked. În cadrul campaniei au participat peste 300 de persoane, toate fiind marcate într-un fel sau altul de patrimoniu – amintiri, momente petrecute printre zidurile actualmente abandonate ale clădirilor, nostalgia vremurilor apuse, frumusețea locului, dar și de valorile sale culturale extraordinare.
Datorită implicării echipei de la Herculane Project într-o serie de intervenții în spațiul urban al Băilor, prin școala de vară Baia de Arhitectură, gazdele discuțiilor din 14 martie au luat în considerare un potențial parteneriat în ceea ce privește participarea specialiștilor austrieci în cadrul acestui eveniment, precum și un schimb de experiență pentru studenții austrieci.