Heilingenblut, un tărâm desprins din povești!

După luna cadourilor și a bucatelor delicioase, atent preparate pentru oaspeți, după agitația cumpărăturilor pentru Revelion și distracția, dar şi după oboseala petrecerii din noaptea dintre ani, merităm un moment de „respiro”, o evadare din tumultul orașului, o desprindere de problemele care ne așteaptă chiar (și) la început de an. Astfel, prima destinație pentru 2020 ar trebui să poarte un singur nume: Heiligenblut!

Heiligenblut reprezintă o oază de liniște, desprinsă dintr-un cadru de basm, unde natura domină peisajele parcă pictate. Acest loc de vis este situat în Austria, la o înălțime de aproape 1300 de metri, fiind înconjurat de munții impunători, care blochează orice zgomot.

În fiecare an, satul de munte Heiligenblut am Grossglockner încântă vizitatorii cu o biserică parohială antică, vederi spectaculoase ale celui mai înalt munte al Austriei (3789 de metri) și o istorie bogată și variată.

Încă din secolul al XIX-lea, Heiligenblut a fost o destinație populară pentru iubitorii de natură și pasionații de sporturi în aer liber, care și-a menținut ștacheta ridicată până în prezent. Astăzi cei care doresc să se bucure de peisajele grandioase ale munților, precum și cei interesați de schi sau snowboarding sunt bineveniți să petreacă măcar două-trei zile în acest paradis al naturii.

Zona de schi Grossglockner / Heiligenblut oferă o serie de facilități, care vor face ca inima oricărui pasionat de sporturi de iarnă să bată mai tare. Acestea includ un total de 55 de kilometri de părtii bine întreținute și 12 instalații de teleschi.

Instructorii profesioniști din cadrul școlii „Grossglockner / Heiligenblut Snowsports” sunt mai mult decât încântați să lucreze atât cu adulții, cât și cu cei mici. Astfel, până și cei mai tineri sportivi în devenire învață elementele de bază ale vieții pe pârtie, iar cei care deja au mai mult de patru ani pot lua parte la o lecție de grup. Pentru provocări mai intense, există și cursuri de schi sau snowboarding, iar lecțiile cele mai eficiente sunt de regulă cele individuale.

Cei care nu schiază pot avea însă parte de alte surprize: opt trasee pentru drumeții de iarnă, tururi ghidate, un patinoar, plimbări cu sania trasă de cai!

În privința turiștilor, pe lângă austrieci, cei mai numeroși sunt nemții, olandezii, ungurii, cehii și chiar italienii, românii fiind așteptați să continue lista.

Și cum o vacanță reușită depinde foarte mult de o ședere plăcută, Hunguest Hotel Heiligenblut reprezintă alegerea potrivită pentru tine și familia ta. Înconjurat de peisajul impresionant al Parcului Național „Hohe Tauern”, acest hotel include un restaurant cu specialități pentru toate gusturile, o zonă de spa cu piscină interioară, terenuri de tenis și o grădiniță cu program interactiv, pentru micuți.

Alege să începi anul cu o destinație specială. Alege Heiligenblut!

Sursa foto: oejhv.at

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/