Statul Român s-a răzgândit! Îi pasă de patrimoniul fabulos din Băile Herculane!

După ce toate bijuteriile arhitectonice și toată infrastructura hotelieră, cu tot cu surse și rețele de apă termală, i-au fost oferite pe nimic milionarului de carton Iosif Armaș, după ce a adus totul la stadiul de ruină, Statul Român alocă primii bani pentru salvarea uneia dintre cele mai frumoase clădiri din stațiune, care umbrește de vreo două decenii statuia legendarului Hercules. 

Statul, prin ministerele Culturii, Turismului sau Apărării, și-a bătut joc de Băile Herculane. După ce i-a dat tot lui Armaș și n-a avut nicio grijă, nicio reacție după ce imobilele de patrimoniu au ajuns gajate pe la bănci și clanuri țigănești, n-a fost în stare să întrețină nici măcar ceea ce i-a rămas în proprietate. Despre Pavilionul 6, o clădire impunătoare din Piața Hercules, miniștrii au mințit cu nerușinare ani la rând. Numai Fifor a reabilitat-o în declarații de câteva ori! Acum, în sfârșit, Guvernul a alocat și bani pentru asta, urmărind ca aici să se recuperezemilitarii români după misiuni.

Hotărârea de Guvern face referire la reaprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiții Lucrări de consolidare și reabilitare la Sanatoriul Medical Militar „Regele Ferdinand I-Hotel” din cazarma 3465 Băile Herculane.

Investiția este estimată la 36,4 milioane de lei, șantierul fiind demarat din primăvara acestui an. Lucrările se întind pe parcursul următorilor trei ani, iar banii vor fi alocați prin finanțare multianuală, începând din 2020. Guvernul a aprobat alocarea a aproape 8 milioane de euro pentru Pavilionul 6.

Proiectul prevede consolidarea și restaurarea fațadelor, cu texturile și culorile inițiale. Clădirea construită în 1824 a fost modificată 1906, are subsol, parter, mezanin, trei etaje și un lift hidraulic. Până în anul 1960 imobilul a găzduit un  sanatoriu militar și a aparținut Ministerului Apărării. În anul 1990 clădirea a ajuns la Societatea Comercială Hercules S.A., care nu a mai folosit-o.

Imobilul este proprietatea privată a Ministerului Apărării Naționale, în baza unei Sentințe Civile a Tribunalului Caraș-Severin și este în patrimoniul Ministerului Apărării Naționale din anul 2004.