Zeci de hectare de pădure, aduse la pământ pe Muntele Mic

Defrișările ilegale au chelit în ultimii ani hectare întregi din pădurile cărășene. Direcția Silvică justifică de fiecare dată problema buștenilor tăiați prin faptul că tăierile ajută la protejarea semințișului natural. Cu toate acestea, privirile oamenilor în fața pomilor retezați sunt tot mai sceptice.

Oamenii sunt din ce în ce mai revoltați cu fiecare hectar de pădure distrus în fața drujbelor. După ce problema defrișărilor din munții județeni a făcut valuri pe Semenic, situația s-a mutat și pe Muntele Mic. În atenția redacției au intrat astfel o serie de comentarii din partea oamenilor revoltați care caută o explicație pentru pădurile transformate în camioane pline de lemn. Aceștia semnalează grava problemă de pe Muntele Mic, acolo unde versantul sudic chelește văzând cu ochii.

Oare se cunoaște și se ocupă cineva de problema defrișărilor ilegale de pe versantul sudic al Muntelui Mic, de sub poiana Seroni? Dar de ceea ce s-a întâmplat recent în șaua Jigoriei, unde a fost efectiv distrus drumul spre Poiana Mărului? Este inadmisibil ca într-o zonă protejată să se întâmple astfel de lucruri, mai ales în văzul tuturor, fără a se lua măsuri”, a explicat unul dintre cei revoltați.

Întrebările au rămas în aer însă, iar răspunsurile au trebuit căutate la conducerea Direcției Silvice Caraș-Severin. Oficialii care se ocupă cu administrarea și valorificarea pădurilor cărășene iau în glumă nemulțumirea celor care aduc zilnic sesizări cu privire la defrișările considerate ilegale. Mai mult decât atât, reprezentanții Direcției Silvice susțin că toate tăierile sunt făcute controlat, pentru punerea în valoare a semințișului natural, în conformitate cu prevederile legale.

Se mai găsește câte unul pe care îl deranjează că bușteanul care e pus în rampa de pe marginea drumului nu este pus estetic. Trebuie să înțeleagă toată lumea că noi nu marcăm decât în baza unui amenajament făcut de Institutul de Cercetări Silvice și noi doar punem în aplicare regulile. Este exclus să exploatezi în zone protejate sau parcuri. Defrișările, între ghilimele, sunt de fapt niște tratamente silvice unde noi vrem să punem în valoare semințișul natural de acolo, sunt niște tăieri pe care nu le facem de capul nostru”, a explicat Ștefan Stănescu, directorul Direcției Silvice Caraș-Severin.

Explicațiile venite de la Direcția Silvică nu sunt convingătoare, cel puțin nu în fața zecilor de hectare de pădure puse la pământ. „Nu este posibil ca cineva să aibă autorizație pentru a tăia atât de mult, decât dacă au dat mită ca să o primească”, a mai explicat reclamantul.

Comments

  1. Cico Ciko says:

    Si javra de talhar al lemnului , Gheorghioni , el ”primavara nu doarme” . CJ Caras- Severin , condus de niste jigodii de hoti , PNL-PSD , iar voi prostilor ducetiva repede si votati-i din nou in functii ca sa va poata fura si-n continuare .

  2. Guest says:

    Oricine va fi la putere, nu va conta, e valabil peste tot, in institutii de stat, partide politice etc. votul nu va face diferenta. Oamenii pregatiti nu vor ajunge niciodata sa conduca pentru ca sunt prea pregatiti si stiu cu ce vor avea de furca cand vor ajunge sus, vorba aia “ori te dai pe breazda ori te duci acasa”. De aceea ne conduc avocati si politicieni care nu au nimic in comun cu domeniul energetic, silvicultura si multe alte domenii aflate in subordinea lor. Un punct de vedere e ca este bine sa mergi la vot, este singurul drept pe care-l mai poti exercita in tara asta si care nu-ti va putea fi luat niciodata, eventual doar cumparat. Este bine sa mergi la vot dar sa stii ce ai de facut! “x”

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/