HC Adrian Petrea Reșița, obligată să se antreneze din nou la „Traian Vuia“. Sala Polivalentă le este interzisă handbaliștilor!

Aflați în Ungaria, pentru cele două meciuri amicale cu Oroshazi FKSE și Pick Szeged, handbaliștii de la HC Adrian Petrea Reșița au aflat vestea că nu vor mai putea intra în Sala Polivalentă nici măcar pentru antrenamente, până nu vine avizul de la ISU. Astfel, elevii lui Adrian Petrea au fost nevoiți să revină în sala de sport a Liceului Teoretic „Traian Vuia“.

Dacă handbalistele divizionare A de la CSU Reșița, pot juca la sala de la Liceul Teoretic „Traian Vuia“, nu același lucru se poate spune și despre elevii lui Adrian Petrea. Măsura interzicerii accesului în Polivalentă afectează și echipa de futsal Muncitorul Reșița, care și-a amânat meciul de campionat cu CSMS Iași. După meciurile amicale din Ungaria, handbaliștii se antrenează de luni la sala de la „Traian Vuia“. Iată că după experiența utilă din Ungaria, handbaliștii s-au lovit de o experiență pur românească. Echipa reșițeană ar urma să dispute două importante meciuri consecutive considerate acasă, pe 4 și 7 februarie, dar se pare că „acasă“ nu va însemna Reșița.

Adrian Petrea este vizibil deranjat de situația actuală și le bate obrazul celor ce ar trebui să ia măsuri urgente în favoarea sportului: „Sunt foarte dezamăgit. Am fost iarăși nevoiți să revenim în sala de la „Traian Vuia“, o sală care, am spus-o și o repet, nu este potrivită pentru antrenamentele unei echipe de Liga Națională. Sperăm să facem față în continuare. Vizavi de această decizie de a se interzice accesul în Sala Polivalentă sunt dezamăgit, pentru că pe zi ce trece simt că nimeni sau, eu știu, prea puțini vin în sprijinul nostru. Nu am cerut foarte mult, nu am cerut aproape nimic de la oraș. Noi am încercat să creăm pe cont propriu tot ce facem aici, dar un mic sprijin cred că ne era necesar și nouă, doar să ne antrenăm și să jucăm în Sala Polivalentă, pentru că, la urma urmei, ceea ce facem noi nu este doar pentru noi, ci și pentru comunitatea de aici. Dar legea trebuie respectată, mai departe, nu știu. Organele competente sau persoanele competente care pot lua decizii eu zic să se gândească, să reflecteze asupra situației și asupra muncii pe care o desfășurăm noi aici și să ia cât de curând o decizie. Ne așteaptă două meciuri foarte importante pentru noi ca și club, pentru noi ca poziție în clasament, pentru oraș. Avem mare nevoie să jucăm în Sala Polivalentă meciurile cu Târgu Jiu și cu Turda.“

Până la acele meciuri, care pot asigura prezența echipei în play-off, pentru HC Adrian Petrea urmează meciul din sferturile de finală ale Cupei României, sâmbătă, 30 ianuarie, de la ora 20, în deplasare, la CSM București. Fanii sunt deciși să treacă la acțiuni de protest, dacă nu se vor mișca lucrurile.