CSM Școlar Reșița se pregătește pentru Liga a III-a

Liderul Ligii a IV-a Caraș-Severin la fotbal a susținut marți primul amical al iernii. Pe terenul sintetic din Valea Domanului, CSM Școlar Reșița a primit replica echipei de Liga a III-a, CSM Lugoj. Partida s-a încheiat cu victoria oaspeților, cu 1-0, prin golul marcat de Precupan.

La o săptămână de la reluarea pregătirilor, CSM Școlar Reșița a disputat un joc de verificare în compania unui adversar din eșalonul al treilea al fotbalului românesc, acolo unde speră să ajungă și echipa din Valea Domanului, condusă de pe margine de noul său antrenor, Leontin Doană. Noutăți sunt și în lotul de jucători, portarul Daniel Petruț și golgheterul Răzvan Costachi, ambii de la Voința Lupac, sau Alin Liuba, de la Metalul Reșița, urmând să joace în retur pentru CSM Școlar.

„A fost un joc bun, după o săptămână de acomodare la efort, în care s-a pus accent pe pregătirea fizică. Nu am lucrat deloc cu mingea, am făcut doar niște jocuri după alergări. Sunt mulțumit de jucătorii nou-veniți. Vom continua cu antrenamente la stadion până vineri, când vom pleca la Băile Herculane, pentru un stagiu de pregătire centralizată de zece zile”, a declarat antrenorul echipei CSM Școlar, Leontin Doană.

„A fost o partidă interesantă, un joc de pregătire, un test util pentru cele două echipe. Noi suntem la finalul celei de-a doua săptămâni cu câte două antrenamente pe zi. Am început a treia săptămână și s-a simțit o oarecare stare de oboseală în rândul băieților noștri. Dar, una peste alta, deși acest test nu-l aveam programat inițial, întrucât aveam programul stabilit încă de la finalul anului trecut, am profitat de invitația celor de la Reșița și am onorat această invitație pentru că e un teren foarte bun, nu sunt multe terenuri disponibile în acest moment pentru a putea face astfel de jocuri de pregătire. E greu de tras concluzii, consider că a fost doar un antrenament fizic foarte util împotriva unei echipe care, cred eu, poate face față liniștit în Liga a III-a, la ce fotbal se joacă la ora actuală în acest eșalon. Îl felicit pe Leo Doană pentru promovarea de la juniori la Liga a IV-a, le urez mult succes în continuare. Noi vom continua seria jocurilor de verificare, suntem în plină etapă de acumulări fizice și peste o săptămână ne reîntoarcem la Reșița, pentru a juca cu echipa de Liga a II-a, Metalul”, a spus antrenorul echipei CSM Lugoj, Cosmin Petruescu.

CSM Școlar Reșița în amicalul de azi: Petruț, C. Doană, Banac, Țoțu, Liuba, B. Szijj, Breșneni, Costachi, Negrei, Ciucur, Moți. Au mai intrat: Domăneanț, Curelea, Covăsală, Bordea, Costescu, Bloju, A. Coviț.

CSM Școlar Reșița va pleca vineri, la prânz, în stațiunea Băile Herculane, pentru un stagiu de pregătire centralizată de zece zile.