DNA nu se lasă! Procurorul Dolcu îl vrea neapărat pe Frunzăverde în pușcărie!

Primii doi oameni ai județului la un moment dat, Sorin Frunzăverde și Ionesie Ghiorghioni, au fost condamnați la închisoare pentru infracțiuni de corupție, însă Tribunalul Caraș-Severin l-a trimis în spatele gratiilor doar pe fostul vicepreședinte al Consiliului Județean. Direcția Națională Anticorupție îl cere însă în penitenciar și pe președintele administrației județene!

Frunzăverde și Ghiorghioni au fost condamnați în primă instanță pentru că au încercat să influențeze mai mulți primari migratori către PSD să nu tragă prea tare în turul doi al alegerilor prezidențiale pentru Victor Ponta. Pentru a-i determina să-l favorizeze astfel pe Klaus Iohannis, Frunzăverde le-a transmis edililor, prin intermediul lui Ghiorghioni, că va ține cont de atitudinea lor la alocarea fondurilor administrației județene către localitățile pe care le reprezintă. Fără să conteze în vreun fel în instanță dacă primarii au acționat sau nu așa cum li s-a transmis, Frunzăverde a fost găsit vinovat pentru săvârşirea infracţiunii de folosire a influenţei în vederea obţinerii unui folos necuvenit și condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare. Ghiorghioni, care a mai avut o infracțiune reținută în sarcina sa, legată de un accident pe care l-a provocat la volanul mașinii Consiliului Județean, dar pe care l-a trecut prin influență în responsabilitatea altcuiva, a fost pedepsit mult mai aspru: trei ani și patru închisoare, în regim de detenție! La care se adaugă și o amendă penală de 27.000 de lei.

Atât Frunzăverde, cât și Ghiorghioni au contestat soluția Tribunalului Caraș-Severin. Ceea ce se vehicula însă imediat după pronunțarea sentinței instanței de fond s-a confirmat. Direcția Națională Anticorupție a declarat la rândul său cale de atac, procurorul Lucian Dolcu insistând ca Sorin Frunzăverde să execute pedeapsa cu închisoarea în regim de detenție, așa cum a solicitat și în primă instanță!