HC Adrian Petrea pierde la scor și la… atitudine

Cele două reprezentante ale Banatului în Liga Națională de handbal masculin și-au împărțit victoriile la acest final de săptămână, în „dubla” amicală disputată la Reșița și la Timișoara. HC Adrian Petrea a câștigat ieri primul meci, disputat pe teren propriu, cu 28-27, iar astăzi SCM Politehnica Timișoara s-a impus cu 31-21.

La primul meci amical disputat pe teren propriu în această vară, elevii lui Adrian Petrea au făcut față puternicei echipe a Timișoarei, care are un lot mult mai numeros decât al colegei din Caraș-Severin și posibilitatea de a face mult mai multe schimbări pe parcursul celor 60 de minute. După un final dramatic, HC Adrian Petrea a câștigat la limită, cu 28-27, având, în interul Dușan Trifkovic, principalul marcator, cu zece goluri.

Lucrurile au stat cu totul altfel astăzi, la Timișoara, când Adrian Petrea i-a trimis în teren și pe jucătorii care nu au intrat ieri în primul meci. HC Adrian Petrea a cedat cu 21-31, o diferență de scor care ar trebui să dea de gândit, pentru că se apropie startul campionatului. Antrenorul Adrian Petrea a recunoscut că echipa sa a jucat mai slab decât ieri.

„Prin prisma efectivului pe care l-am folosit astăzi, nu am ținut pasul cu ritmul impus de Poli. Am avut un joc mai slab decât cel de ieri. Probabil că asta a dus și la diferența mare de goluri. Dar, nu m-a interesat foarte mult să câștig, m-a interesat foarte mult să câștigăm la capitolul atitudine, dar în meciul de azi n-am câștigat nici acolo. Jucătorii care au jucat ieri, în primul meci, au evoluat foarte puțin astăzi, unii chiar deloc”, a spus antrenorul Adrian Petrea.

Pentru HC Adrian Petrea urmează amicalul de lux cu MOL-Pick Szeged, programat pe 20 august, la Timișoara, iar până la primul meci oficial, de pe 31 august, acasă cu HC Odorhei, în etapa inaugurală a Ligii Naționale, este posibil ca handbaliștii reșițeni să mai dispute încă un joc de verificare, la Sala Polivalentă din Reșița.