Ca la nebuni! Rufă a mutat Metalul Reșița la Snagov, primarul Popa îl avertizează să readucă echipa în Valea Domanului!

Circul pe bani publici continuă în fotbalul reșițean și după ce fostul primar Mihai Stepanescu s-a dus în pușcărie, iar acționarul majoritar, Cătălin Rufă, hulit și lăsat fără bani, a plecat la Snagov, spre bucuria fanilor independenți. Actualul edil-șef, Nelu Popa, a reușit însă să-și pună microbiștii în cap, cerându-i lui Rufă să aducă imediat echipa la Reșița!

Nelu Popa a anunțat că municipalitatea nu va mai da niciun leu echipei de fotbal Metalul Reșița, dar că nu se pune problema plecării acesteia din Valea Domanului. Cu alte cuvinte, preferă ca Reșița să se facă de râsul lumii cel puțin încă un sezon! Decizia edilului e cel puțin inexplicabilă, atât timp cât zilele trecute anunța ieșirea orașului din Asociația Sportivă Metalul, în care e partener cu Cătălin Rufă. „Sper să nu joace la Snagov, căci atunci ar fi o mare problemă în respectarea contractului!”, l-a avertizat Popa pe Rufă.

Acționarul majoritar al clubului de fotbal, care a ales exilul la Snagov în condițiile în care Reșița îi este ostilă, susține însă că Metalul nu mai poate juca pe „Mircea Chivu” tocmai din cauza primarului Popa și a oamenilor din subordinea acestuia. „Nu am fost pe aceeași lungime de undă cu primarul din Reșița și divorțul nu a mai putut fi evitat. Vom face omologarea stadionului din Snagov pentru noul sezon. Vreau să le mulțumesc celor de aici și la anul ne vom schimba denumirea și rămânem definitiv în zonă. Sper să fiu ajutat în susținerea echipei”, a spus Rufă la Sport Total FM. Acesta a detaliat pentru Express de Banat cum a ajuns să plece din Valea Domanului: „Trebuia omologat stadionul. Nu mi s-au pus actele la dispoziție, astfel că eram în imposibilitatea de a începe campionatul. Așa am ajuns la Snagov, acolo am găsit sprijin total. Am trimis o notificare prin care am cerut plata restanțelor financiare și punerea la dispoziție a documentației pentru a omologa stadionul, dar nu s-a dorit acest lucru. Administratorul stadionului mi-a spus că a primit ordin să nu-mi dea niciun act”.

Primarul Nelu Popa pretinde că la Reșița nu a ajuns nicio solicitare în acest sens și că Stadionul „Mircea Chivu” stă oricând la dispoziția Metalului.Nu știu ca domnul Rufă să fi cerut documentele pentru acreditarea terenului la Primărie, n-am primit niciun act. Cu siguranță, dacă le cere, le va primi și va putea juca liniștit la Reșița”, a spus edilul-șef. Adio, dar rămân cu tine! Cam așa stau lucrurile în momentul de față între Reșița și Metalul, iar în Valea Domanului ridicolul pare să rămână la el acasă!