HC Adrian Petrea, o nucă tare pentru lider

Singura echipă care a învins liderul Ligii Naționale în actuala ediție de campionat a lăsat o impresie bună în meciul disputat în această seară la București. Dinamo a câștigat cu 33-29, dar HC Adrian Petrea Reșița a avut minute bune inițiativa și nu a cedat ușor, chiar dacă îi lipseau jucători importanți.

Fără portarul Shota Tevzadze (aflat doar în tribună), pivotul Eremia Pîrîianu și extrema Florin Dospinescu, echipa reșițeană a fost un adversar incomod pentru liderul campionatului. Alb-roșiii au avut mult de muncit pentru victoria din această seară, în fața echipei de care nu reușeau să treacă în toamnă, în Sala Polivalentă din Reșița, după un alt meci frumos care i-a ținut pe fani cu sufletul la gură. Elevii lui Adrian Petrea aveau nevoie de un meci bun cu Dinamo, pentru a-și recăpăta moralul.

„În primul rând, vreau să-mi felicit jucătorii pentru jocul prestat în seara asta. A fost un joc bun, îmi pare rău că nu am avut tot lotul valid. Noi am venit la Dinamo să ne apărăm blazonul, după rezultatele bune contra echipei bucureștene. A fost un meci bun din punctul nostru de vedere, am avut însă și o perioadă în care am făcut unele greșeli și le-am dat posibilitatea adversarilor să se desprindă pe tabela de marcaj și apoi ne-a fost greu să revenim. Am jucat de la egal la egal cu Dinamo. Per ansamblu, jocul m-a mulțumit, sunt mândru de ei (jucători – n.r.) pentru determinarea și dorința lor. Vreau să remarc curajul și evoluția bună a lui Andy Sămînță, precum și a lui Andrei Drăghici”, a spus antrenorul Adrian Petrea.

Pentru echipa reșițeană urmează meciul de campionat cu HC Odorhei, programat pe 21 februarie, la Sala Polivalentă din municipiul de pe Bârzava.
Aveam nevoie de un meci bun la Dinamo, pentru a ne recăpăta moralul. Ne așteaptă un meci greu acasă, cu Odorheiul, o altă echipă pretendentă la titlu, dar eu sper că acum cu moralul pe care îl avem și cu perioada de o săptămână de pregătire a meciului să putem câștiga. Cel mai important pentru noi este să ne recuperăm jucătorii, cei accidentați și cei obosiți fizic, și sper ca săptămâna viitoare să avem tot lotul complet, pentru a aborda meciul cu HC Odorhei”, a mai spus Adrian Petrea.

HC Adrian Petrea Reșița în meciul cu Dinamo: Drăghici, Sămînță – Vaidasigan (7 goluri), Trifkovic (6), Huta (5), Lela (5), Rohozneanu (2), Popovici (2), Ignat (1), Starchenko (1), Pârvan, Bahan, Rugaci, Heimbach, Grozăvescu. Antrenor: Adrian Petrea.

Foto: Facebook Dinamo București / Răzvan Păsărică